naar top

Persbericht: Naar een leefbaar Terhagen: gemeentebestuur pleit voor open dialoog met inwoners

29 augustus 2021

Rumst, 31 augustus 2021 - Ondanks Corona werkte het gemeentebestuur de afgelopen jaren hard aan verschillende projecten die Terhagen de komende jaren een nieuw gezicht zullen geven. Het dorpscomité Actief Terhagen uitte inmiddels enkele bezorgdheden over die toekomstplannen. Het gemeentebestuur wil die bezorgdheid niet in de wind slaan. “Sommige van die projecten – denk maar aan de extra parkings in de Crequilei - werden weliswaar meer dan een decennium geleden aangevat en komen kortelings in uitvoering. Er zijn er anderen die eerder nieuw zijn en waarvoor nog veel ruimte is voor debat en bijsturing.”, klinkt het.

Het gemeentebestuur is er zich van bewust dat de veranderingen vragen kunnen oproepen bij de inwoners. Om hierop een antwoord te bieden, werd op 28 juni een infomoment rond ‘Terhagen in de Steigers’ georganiseerd, waarop de projecten voorgesteld werden. Gedurende de hele zomer was er ook de mogelijkheid om een wandeling te maken, waar je tekst en uitleg kreeg op de locaties waar projecten gepland staan. Uit de reacties op het infomoment en de zomerwandeling, blijkt dat er nog vragen en bezorgdheden zijn bij de plannen.

Die bezorgdheden leven ook bij het dorpscomité Actief Terhagen. Zij lanceerden onlangs de campagne ‘Leefbaar Terhagen’ en publiceerden onder andere een open brief met een aantal bekommernissen. Het gemeentebestuur antwoordde hierop ondertussen per brief, om zo een aantal onduidelijkheden maar ook onjuistheden de wereld uit te helpen. “Dat verenigingen vanaf 1 september op straat komen te staan of dat het park op termijn kleiner zal zijn of zelfs zal verdwijnen, is gelukkig iets wat we zeker kunnen ontkrachten”. We zijn het wel eens dat de schetsen voor pakweg Molleveld veel vragen oproepen, zeker voor wat betreft mobiliteit. Juist omdat het een schets is, is hier nog wel marge voor verbetering.

Voortdurende communicatie
Alle Terhagenaars krijgen eind september een folder in de bus met daarin de antwoorden op de meest gestelde vragen die voortvloeiden uit de campagne. Er zal ook een mogelijkheid zijn om je in te  schrijven op de digitale nieuwsbrief, om zo de voortgang van de verschillende projecten in de deelgemeente op de voet te volgen. Verder communiceert het bestuur via de gekende kanalen. Het gemeentebestuur hoopt door het scheppen van meer duidelijkheid op een positieve dialoog met alle inwoners van Terhagen, in deze uitdagende periode van een gemeente in volle ontwikkeling.

Contact
Jurgen Callaerts
Burgemeester
jurgen.callaerts@rumst.be 

Geert Van der Auwera
Schepen voor omgeving
geert.van.der.auwera@rumst.be 

Gepubliceerd op 29 aug 2021
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 46
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Onthaal

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Gemeente Rumst

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Lees meer artikels over

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina