naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wielerwedstrijden voorjaar

In onze gemeente worden jaarlijks enkele wielerwedstrijden georganiseerd en vinden ook enkele doortochten plaats. Op het parcours van de wedstrijd geldt steeds een parkeerverbod en tijdens de wedstrijd wordt meestal enkelrichting-verkeer in de richting van de wedstrijd opgelegd.

Op volgende data zijn er wielerwedstrijden of fietsevenementen op de openbare weg gepland op het grondgebied van Rumst:

  • Tijdens het hemelvaartsweekend wordt de 1000 km voor "kom op tegen kanker" gereden. Mechelen is dit jaar de centrale gaststad van waaruit dagelijks 10 pelotons vertrekken en toekomen. Rumst ligt tijdens deze vierdaagse op vrijdag 19 mei op het fietstraject. Op de N1 tussen Walem en Kontich zullen er op verschillende momenten grote pelotons voorbij fietsen, begeleid door volgwagens, motards van de politie en wegkapiteins. De deelnemers van het peloton rijden over de rechterrijstrook. Er worden mobiele seingevers ingezet voor het beveiligen van de kruispunten.
  • Alle deelnemers die zich allen inzetten voor het goede doel kunnen je aanmoediging zeker gebruiken! Houd rekening met beperkte verkeershinder op de Mechelse en Antwerpse Steenweg. Alle info omtrent parcours kan u terugvinden via onderstaande link:
    https://bit.ly/KOTK-2023-Belgie
  • Op vrijdag 2 juni organiseert wielerclub Steeds Vooraan om 18.30u een avondwedstrijd voor dames vanuit Kontich¬† (vertrek en aankomst aan het tuincentrum in de Pierstraat) met doortocht door Rumst over de Nedrickxhoeveweg, Borzestraat, Keulshaagweg, Eikenstraat en Pierstraat.
  • Op zondag 11 juni gaat in Aartselaar de wielerprijs van 't Heiken door met beperkte doortocht over de Pierstraat tussen Kontich en de Reetse Steenweg in Aartselaar
Gepubliceerd op 16 apr 2023
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Sport

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 91
e-mail

Sportcentrum Uitgedekt Schoor

adres
Europalaan 32840 Rumst
Tel. tel.
03 888 07 83
e-mail

Sportschuur

adres
Processieweg 42840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 91
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Deel deze pagina