naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kinderopvang BKO, opvang tijdens de paasvakantie en kampen paasvakantie

We zijn bezorgd om het stijgende aantal coronabesmettingen in onze regio. De overheid roept ook op om extra in te zetten op preventieve maatregelen. Hieronder lees je welke maatregelen we nemen.

1. Opvang in de buitenschoolse kinderopvang
In de scholen worden klasgroepen momenteel strikt van elkaar gescheiden. In de buitenschoolse opvang kunnen we deze scheiding van klasgroepen onmogelijk op dezelfde manier organiseren. Hierdoor gaat het effect van de vele inspanningen die het onderwijs doet verloren. En net deze inspanningen zijn essentieel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Daarom vragen we om zo weinig mogelijk gebruik te maken van de opvang.
De opvang blijft geopend voor gezinnen die niet in de mogelijkheid zijn om de kinderen thuis op te vangen. Concreet gaat het om ouders die werkzaam zijn in de zorg en essentiële beroepen en voor kinderen waarvan de gezinssituatie niet toelaat dat ze thuis worden opgevangen.

Opvang op woensdagnamiddag
Annuleer de opvang op woensdagnamiddag indien mogelijk. Je kan hiervoor een mail sturen naar kinderopvang@rumst.be. Uiteraard zijn hieraan geen kosten verbonden.

Voor- en naschoolse opvang
Normaalgezien hoef je niet te reserveren voor de voor- en naschoolse opvang. Maar gezien de uitzonderlijke en moeilijke omstandigheden, vragen we om voor- en naschoolse opvang in de week van 29 maart tot en met 2 april te reserveren. Zo kunnen we de bubbels klein houden en zorgen we samen voor een zo veilig mogelijke situatie.

Hiervoor stuur je voor donderdagavond 25 maart een mail naar kinderopvang@rumst.be met volgende gegevens:
- naam van het kind/kinderen
- school en klasgroep van het kind/kinderen
- geboortedatum
- datum en uren (van - tot)  waarop je opvang wenst 
- beroep en tewerkstellingsplaats van de ouder/beide ouders (attest kan opgevraagd worden)

2. Opvang tijdens de paasvakantie en paaskampen
Momenteel hebben ongeveer 220 kinderen ingeschreven voor opvang tijdens de paasvakantie. Het was onze bedoeling om deze kinderen in bubbels van 25 op te vangen. We komen echter tot de conclusie dat we, gezien de omstandigheden, deze opvang niet op een veilige manier kunnen organiseren.

Met spijt in het hart zien we ons dan ook genoodzaakt om alle gereserveerde opvang voor de paasvakantie te annuleren. Dit geldt voor alle reservaties bij de buitenschoolse kinderopvang en de kampen georganiseerd door de dienst Vrije Tijd van de gemeente. Uiteraard zijn hieraan geen kosten verbonden en voorzien we een volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

We schakelen tijdens de volledige paasvakantie over naar noodopvang voor gezinnen die niet in de mogelijkheid zijn om de kinderen thuis op te vangen. Om dit op een veilige manier te organiseren, is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

We begrijpen dat dit heel wat inspanningen van jullie als ouders vraagt. We weten dat het combineren van werk, opvang en het gezinsleven niet evident is. Het liefst van al hadden wij alle kinderen op een speelse en warme manier opgevangen. Onze begeleiders en monitoren werkten aan een divers activiteitenprogramma, ook zij vinden dit erg spijtig.

Wie kan terecht in de noodopvang?
De opvang staat open voor kinderen van zorgpersoneel en personeel dat werkt in een essentieel beroep en voor kinderen waarvan de gezinssituatie niet toelaat dat ze thuis worden opgevangen.

We vragen om enkel van de opvang gebruik te maken als het echt niet anders kan. Als (één van de) ouders kan/kunnen thuiswerken, gebruik maken van vakantie of  niet aan het werk is, .. rekenen wij erop dat je je NIET inschrijft voor deze opvang.

Ouders die een beroep uitoefenen dat niet behoort tot de essentiële diensten en toch willen inschrijven, komen op een wachtlijst terecht.

Kinderen die nog in de periode van quarantaine zitten, zowel laag als hoog risico, kunnen GEEN gebruik maken van de noodopvang.

Locatie en opvanguren
De opvang vindt plaats van 6 april tot en met 9 april (week 1), en van 12 april tot en met 16 april (week 2), van 7 tot 18 uur. Je kan inschrijven per halve dag. Je betaalt de gewone tarieven voor de vakantieopvang.

De kinderen worden per school opgevangen op volgende locaties. Het is niet mogelijk om een voorkeur voor een locatie door te geven.

  • BKO Villa Kakelbont, Kerkstraat 9b, 2840 Rumst
  • BKO Hupsakee, Hoogvelden 11, 2840 Reet
  • BKO Zonneland, Seringenlaan 2A, 2840 Reet
  • Gemeentelijke sportinfrastructuur vrije tijdsdienst

We delen de opvanglocatie voor jouw kind mee bij goedkeuring van je aanvraag.


Hoe inschrijven?
Je stuurt ten laatste tegen maandag 29/03/2021 een mail naar kinderopvang@rumst.be. Daarin vermeld je volgende gegevens:

- naam van het kind/kinderen
- school en klasgroep van het kind/kinderen
- geboortedatum
- datum en uren (van - tot)  waarop je opvang wenst 
- beroep en  tewerkstellingsplaats van de ouder/beide ouders (attest kan opgevraagd worden)

Wanneer krijg je bevestiging?
Je krijgt bericht via mail op woensdag 31/03/2021.

Tot slot willen we alle ouders oprecht bedanken! We hopen dat de inspanningen die we allen samen leveren ervoor mogen zorgen dat de coronacijfers weer dalen.  

Vragen?

Als je vragen hebt, kan je bij ons terecht via een mail aan kinderopvang@rumst.be.
Mailen niet mogelijk? Neem dan contact op met het Sociaal Huis: 03 888 00 32 (maandag tot woensdag tussen 8.30 en 17 uur, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12 uur).

Gepubliceerd op 23 mrt 2021
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Loket Kinderopvang

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Villa Kakelbont

adres
Kerkstraat 9B2840 Rumst
Tel. tel.
0491 28 27 52
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina