naar top

Extra financiële ondersteuning voor jonge ouders en incontinentie- en stomapatiënten

Vanaf 1 maart 2021 gebeurt de inzameling van huisvuil en GFT in onze gemeente via een diftarsysteem met containers. Dit wil zeggen dat je afval gewogen wordt en je op basis daarvan betaalt. Ouders met jonge kinderen hebben net als stoma- en incontinentiepatiënten te maken met extra afval. Daarom ontvangen zij een bijkomende ondersteuning.
 
Als je kleine kinderen hebt met luiers of je ondervindt incontinentie- of stomaproblemen, dan krijg je al vlug een grotere hoeveelheid afval bijeen.
Voorheen ontvingen ouders bij de aangifte van hun pasgeboren baby op het gemeentehuis afvalzakken. Vanaf de invoering van het diftarsysteem zullen ze kunnen kiezen tussen:
  • Een éénmalige saldoverhoging van de diftarrekening met 130 euro. Dit bedrag is een omzetting van het bedrag dat eerder voor de afvalzakken stond, omgerekend naar wat dit betekent voor het diftarsaldo.
  • Of een éénmalige premie van 150 euro op vertoon van de factuur van de aankoop van herbruikbare luiers. Dit bedrag is iets hoger om afvalpreventie aan te moedigen.
Ook inwoners met incontinentie- of stomaproblemen hebben veel afval dat niet vermeden kan worden. We ondersteunen ook hen met een verhoging van het diftarsaldo, in de vorm van een jaarlijks wederkerende premie op vertoon van een doktersattest.
 
Gepubliceerd op 03 nov 2020
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Deel deze pagina