naar top

Code oranje voor jeugdwerk vanaf woensdag 14 oktober

Zoals je wellicht al weet, is code oranje voor het jeugdwerk ingegaan. We zetten nog even op een rijtje welke maatregelen er gelden. 

  • Voor +12-jarigen wil dat zeggen dat binnen enkel nog mag gewerkt worden in bubbels van 20. Bijkomend geldt er mondmaskerplicht voor +12-jarigen bij binnenactiviteiten, zoals op school.
  • Bij buitenactiviteiten kunnen bubbels tot 50 personen en zonder mondmasker. Activiteiten met intens fysiek contact worden ook buiten sterk afgeraden. Handhygiëne blijft cruciaal. De strengere regels voor groepen met meerderheid +18-jarigen blijven van kracht. 
  • Verder worden leefweken verboden. Het risico op besmetting is te groot in relatie tot voortdurende wisselwerking met andere contexten waarin deelnemers zich bewegen. Ook leidingsweekends worden ten strengste afgeraden. Ledenactiviteiten met overnachtingen, of meerdaagse pedagogische cursussen, waarbij er sprake is van ‘bubbels’ (dus geen interactie met andere groepen tijdens de meerdaagse) kunnen wel nog, mits de regels van oranje gevolgd worden. Slapen gebeurt met afstand en goede verluchting.  

Deze regels gaan in vanaf woensdag 14 oktober. 

Graag willen we jullie erop attent maken dat jeugdaanbod mogelijk blijft in code oranje. Het is zelfs belangrijk dat jullie dit laten doorgaan. Jullie activiteiten blijven een belangrijke bijdrage leveren aan het lichamelijke, mentale én sociale welbevinden van kinderen en jongeren. 

Gepubliceerd op 13 okt 2020
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Jeugd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 96
e-mail

Lees meer artikels over

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina