naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoe verloopt de griepvaccinatie in 2020?

Elk jaar doet griep zijn intrede in het land. Gemiddeld één op tien personen krijgt griep. Meestal geneest men snel, maar bij sommige personen kunnen ernstige complicaties optreden. Vaccinatie is de beste manier om je te beschermen tegen het virus en de gevolgen ervan!

Hoe verloopt de griepvaccinatie in 2020?

Dit jaar zal de griepvaccinatie anders verlopen dan voordien. Om ervoor te zorgen dat het aantal complicaties door griep zo laag mogelijk blijft en dat alle risicopatiënten op tijd hun vaccin ontvangen, zullen de griepvaccins dit jaar in twee fases te verkrijgen zijn.

In de eerste fase kunnen enkel voor personen die tot een risicogroep behoren, vaccins afgehaald worden bij de apotheker, en dit vanaf 1 oktober. Maar je kan het eerder al reserveren! Dit doe je door een voorschrift te vragen aan je huisarts en naar je apotheker te brengen. Die reserveert dan een vaccin voor jou. Ook zonder voorschrift kan je als risicopersoon reeds een griepvaccin reserveren. Vergeet dan niet je voorschrift mee te brengen als je het vaccin ophaalt.

Reserveer je vaccin vóór 15 november indien je tot een risicogroep behoort! Na die datum kunnen ook niet-risico-patiënten zich laten vaccineren als er nog vaccins beschikbaar zijn.

Heb je nog vragen? Aarzel niet als je met vragen zou zitten over de griep of het griepvaccin. Neem contact op met je huisarts of huisapotheker. Ook in deze folder kan je heel veel informatie terugvinden.

Meer info

www.eerstelijnszone.be 
www.laatjevaccineren.be 

Gepubliceerd op 16 okt 2020
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Onthaal

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina