naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bijkomende maatregelen ter bescherming van bewoners seniorenflats Hoogvelden

Vanaf dinsdag 21 april 2020 zal de toegang tot de seniorenflats ‘Hoogvelden’ bijkomend verstrengd worden. Dit gebeurt in navolging van de toegangsmaatregelen die ook in de assistentiewoningen van het Hof van Crequi genomen werden om de bewoners extra te beschermen.

"Ook in het complex van de seniorenflats ‘Hoogvelden’ woont een grote groep senioren samen. Zij wonen relatief zelfstandig in seniorenflats, maar dit betekent tegelijkertijd dat de meeste bewoners eigen verzorgers en meer verschillende contacten hebben. Ter preventie moeten we strikter worden in de toegang tot het gebouw. Met een daling in het aantal contacten willen we ook de kans op besmetting doen dalen. Daarom zullen we de regels rond bezoekers tijdelijk verstrengen. Uiteraard waken we erover dat dit niet ten koste gaat van de zorgbehoeften van de bewoners.” stelt burgemeester Jurgen Callaerts.

Onze motivatie voor deze beslissing is het welzijn van de bewoners. We brachten alle bewoners en hun familie op de hoogte. Contact met hun dierbaren blijft natuurlijk belangrijk. Tijdens deze moeilijke periode is de bezorgdheid en het gemis groot. Daarom zoeken we actief naar mogelijkheden om dit contact op alternatieve manieren te onderhouden. 

 

Tests voor meer zekerheid

Net als in de assistentiewoningen van het Hof van Crequi, zullen ook de bewoners van de seniorenflats ‘Hoogvelden’ getest worden op het COVID-19-virus.
Dit is de meest efficiënte manier om een goede kijk te hebben op eventuele besmettingen. Op die manier kunnen we snel ingrijpen indien nodig. Het biedt ook meer zekerheid voor de bewoners zelf.

"Er werden al maatregelen getroffen om het virus zo goed mogelijk te weren uit de seniorenflats. Tot zover zijn er nog geen bewoners ziek geworden als gevolg van een besmetting. We hopen uiteraard dat de testen negatief zijn en alle bewoners gezond en wel zijn. Tegelijkertijd zijn we erop voorbereid om de organisatie en werking aan te passen aan de eventuele vaststellingen. Dit met het oog op de beste zorg en de bescherming van alle bewoners.” besluit de burgemeester.


Vraag en antwoord 

We stelde een lijst met vragen en antwoorden op die van toepassing zijn op voor de seniorenflats Hoogvelden.

Gepubliceerd op 21 apr 2020
Nieuwsoverzicht