naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update coronavirus: naai(st)ers mondmaskers gezocht, en ook schorten en handschoenen

In de seniorenflats van Hof van Crequi en Hoogvelden en in de woonzorgcentra in onze gemeente is er momenteel een tekort aan beschermingsmateriaal. Er is vooral nood aan mondmaskers, schorten en handschoenen.

Vrijwillige naai(st)ers voor mondmaskers gezocht

Ben je handig met je naaimachine en heb je materiaal (stof, lint) liggen? Meld je dan aan via het vrijwilligersformulier en ga aan de slag. Er is geen vergoeding voorzien voor het maken van de maskers of het materiaal, we rekenen op jouw solidariteit.

Hoe maak je een mondmasker?

Lees eerst de volledige handleiding. Daarin vind je alle details (voorzorgsmaatregelen, patroon en instructies). Over dit ontwerp is goed nagedacht, zo zijn bijvoorbeeld de verschillende kleuren belangrijk om het besmettingsgevaar te beperken.

In de handleiding worden linten gebruikt om de mondmaskers vast te maken. Er mag ook een variant gemaakt worden met smalle stroken elastiek die aan de mondmaskers genaaid worden om rond de oren te bevestigen. Vooral voor oudere senioren blijkt dit makkelijker om aan te doen.

Hoe bezorg je de mondmaskers?

Breng de afgewerkte mondmaskers naar de inkomruimte van het gemeentehuis. Je belt aan en kan vervolgens de mondmaskers in de daarvoor voorziene doos in de inkom leggen. Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 8.30 en 12 uur.

Ook schorten en handschoenen nodig

Ook aan schorten met lange mouwen en handschoenen is nood in de zorginstellingen en voor de thuiszorg. Als je thuis of op jouw bedrijf nog schorten met lange mouwen of (latex, vinyl of nitril) handschoenen hebt liggen, kan je deze in de doos in de inkomsas van het gemeentehuis (Koningin Astridplein 12) leggen.

Zo kunnen de zorgverleners hun werk op een veilige manier blijven uitvoeren.

Heel erg bedankt!

Nog vragen?

Contacteer ons via 03 880 00 11.

Gepubliceerd op 14 apr 2020
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 46
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Onthaal

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Gemeente Rumst

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina