naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vandalen in kleiputten riskeren gerechtelijke vervolging

De jongste dagen is de site van de kleiputten achter de Bosstraat het decor van heel wat vandalisme. Zo werd recent nog vastgesteld dat de zopas geplaatste omheining op twintig (!) plaatsen werd doorgeknipt nadat eerder ook al rollend materieel onklaar werd gemaakt.

Afgelopen weekend waren de vernielingen nog omvangrijker dan voorheen. De omheining is over tientallen meters gedeeltelijk tot volledig verwijderd. De aannemer heeft een proces-verbaal laten opmaken. Aangezien de omheining per 50 m (lengte rol ursusdraad) wordt aangebracht, zijn de herstelkosten aanzienlijk.

Het is duidelijk dat dit geen losstaande feiten zijn en dat er een georganiseerde sabotage aan de gang lijkt.

Dit alles zorgt voor onverwachte en gevaarlijke toestanden. De eigenaars van het gebied spannen zich immers in om een veilige beleving mogelijk te houden. Bovendien doet dit vandalisme afbreuk aan de genomen veiligheidsmaatregelen in het kader van de sanering van de asbestsite.

Gemeentebesturen en eigenaars hopen ook dat iedereen die begaan is met het project en de veiligheid van de omgeving, dergelijke acties sterk veroordeelt.

Beide gemeentebesturen en de Vlaamse Waterweg wijzen er verder langs deze weg op dat het betreden van het gebied onvoorziene risico’s kan inhouden en door de recreant gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. De overtreders stellen zich tevens bloot aan gerechtelijke vervolging en zullen opdraaien voor alle kosten die het vandalisme met zich meebrengen.

Om die reden zullen verscherpte controles worden uitgevoerd, komen er extra periodieke inspectierondes en worden infraroodcamera’s overwogen.

De bevolking kan daarbij mee een oogje in het zeil houden en verdachte bewegingen melden via het e-mailadres contact@kleiputtenterhagen.be.

Gepubliceerd op 17 sep 2019
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina