naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buitenspelen in de buitenschoolse kinderopvang

Dit jaar werken we in de buitenschoolse kinderopvang bewust rond het thema 'buitenspelen'.

Kinderen bewegen van nature veel en graag. Er is echter niet altijd tijd en ruimte om voldoende bewegingskansen aan te bieden. En dat is spijtig. Daarom werken we dit jaar in de buitenschoolse kinderopvang bewust rond het thema 'buitenspelen'.

Buiten gebruiken kinderen hun fantasie op een andere manier en bedenken ze nieuwe spelletjes. Zo speelden onlangs enkele kinderen een tafereel met ridders en draken. Daarbij spuwden zij vuur met grassprietjes. Het stoort niet dat zij dan rondlopen en wat luidruchtiger zijn. Ook voor onze begeleiders is dat een verademing.

Tijdens alle seizoenen biedt buitenspel een waaier aan ontdekkingskansen. In de sneeuw spelen, plantjes zaaien, spelen met water, bladeren en kastanjes rapen,.. Het zijn leuke activiteiten waarbij kinderen hun zintuigen volop gebruiken en nieuwe ervaringen opdoen. Bovendien verhoogt veel buitenspelen de weerstand tegen ziektes.

Daarom is buitenspelen voor kinderen belangrijk, zowel thuis als in onze kinderopvang.

Heb jij een leuk idee voor de inrichting van onze buitenruimtes of een toffe buitenspeelactiviteit? Laat het ons gerust weten via kinderopvang@rumst.be, tel 03 888 00 32. 

Gepubliceerd op 10 mei 2019
Nieuwsoverzicht

Lees meer artikels over

Deel deze pagina