naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Renoveren?

Verbeteringspremie wordt overkoepelende renovatiepremie

Op 21 december 2018 heeft de Vlaamse Regering beslist de huidige verbeteringsen aanpassingspremie aan te passen. De verbeteringspremie wordt geïntegreerd in de overkoepelende renovatiepremie. De aanpassingspremie blijft apart bestaan.

De huidige verbeterings- en aanpassing premie kan je nog aanvragen tot en met 31 mei 2019. Vanaf 1 februari 2019 wordt de premie voor verbeteringswerken geïntegreerd in de overkoepelende renovatiepremie.

Van 1 februari tot en met 31 mei 2019 kan je kiezen via welk kanaal je je verbeteringspremie aanvraagt. In deze overgangsperiode kan het soms de moeite zijn om te kijken wat voor jou het meest interessante kanaal is om je premie aan te vragen.

Dit heeft als gevolg dat ook voor de renovatiepremie er een aantal zaken wijzigen. Vooral voor de lagere inkomens zijn er een aantal extra mogelijkheden voorzien.

De aanpassingspremie voor het aanpassen van een woning aan de behoefte van een inwonende 65+er blijft wel apart bestaan. De twee onderdelen waarvoor een premie kan worden aangevraagd blijven bestaan:

  • Technische installaties of hulpmiddelen.
  • Verbouwingswerken om voldoende ruimte en veilig beloopbare vloeren en trappen te creëren .

Aanvragen voor de vernieuwde aanpassingspremie zijn mogelijk vanaf 1 juni 2019.


Meer info over de Vlaamse renovatiepremie en de aanpassingspremie: www.wonenvlaanderen.be/premies
Voor hulp met het aanvragen van je premies kan je een afspraak maken met de huisvestingsambtenaar via 03 880 00 60 of wonen@rumst.be

Gepubliceerd op 06 mrt 2019
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina