naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Tijdens deze Jeugdboekenmaand vieren we de vriendschap.

De hele maand maart zetten we de mooiste en boeiendste verhalen over vriendschap in de kijker. Er zijn auteurslezingen door Anna Vercammen, Jef Aerts en Luc Descamps voor de klassen van het tweede en vijfde leerjaar en samen met de leerlingen van de tweede graad spelen we het jeugdboekenmaandspel. Wil je nog meer inspiratie opdoen, neem dan zeker een kijkje op  http://www.jeugdboekenmaand.be/ maar kom vooral langs in de bib om nog veel meer te ontdekken… wie weet maak je wel nieuwe (boeken)vriendjes…

Grote Verkoop van Tweedehands Kinder- en Jeugdboeken

Heb je na deze actieve jeugdboekenmaand de leeskriebels te pakken? Kom dan zeker naar de Grote Verkoop van Tweedehands Kinder- en Jeugdboeken, georganiseerd door 11.11.11 i.s.m. de bib, op zondag 31 maart van 10 tot 17 uur in de kerk van Terhagen. Je vindt er ongetwijfeld leuke boeken in goede staat voor 0,5 of 1 euro per boek!

De opbrengst van de verkoop gaat naar Vluchtelingenwerking Rupelstreek. Deze  vrijwilligersorganisatie helpt erkende vluchtelingen in onze regio op weg, onder meer door samen met hen te zoeken naar betaalbare huurwoningen. Wil je meer weten over de vluchtelingenwerking, komt dan zeker ook even langs!

Heb je zelf (te) veel boeken en wil je deze kinder- en jeugdboeken schenken om te verkopen ten voordele van dit mooi initiatief, breng ze dan tussen 1 en 27 maart binnen in de hoofdbibliotheek in Rumst, Markt 5 of in de bib in Reet, Molenstraat 2 (naast gemeentehuis). Meer info bij: Nancy Van der Wildt, 03 888 24 64 - nancy.vanderwildt@telenet.be of Els Matthieu, 03 844 81 92 - els.matthieu@telenet.be.

Gepubliceerd op 18 feb 2019
Nieuwsoverzicht
Jeugdboekenmaand

Openingsuren & contact

Bibliotheek Rumst

adres
Markt 52840 Rumst
Tel. tel.
03 888 92 47
e-mail

Bibliotheek Reet

adres
Molenstraat 22840 Rumst
Tel. tel.
03 844 87 14
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina