naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Registratie als vrijwilliger in een stembureau

Tijdens de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 26 mei kunnen onze inwoners terecht in 11 stembureaus. Om alles in goede banen te leiden, zijn er in totaal meer dan 60 bijzitters en vele plaatsvervangende bijzitters nodig. De gemeente is op zoek naar  vrijwilligers om op de verkiezingsdag een taak te vervullen in een stembureau. Je kan je hiervoor opgeven als vrijwillig voorzitter of bijzitter.Voel je je geroepen om (nog) eens deel uit te maken van een stembureau, dan is dit jouw kans.


Praktisch
Ben je minimum 18 jaar oud, kiesgerechtigd in Rumst en spreekt het u aan om de functie van bijzitter te vervullen, neem dan contact op met de dienst burgerzaken van het gemeentehuis voor 1 maart 2019 via burgerlijkestand@rumst.be of kom eens langs.


Taken vrijwilliger
In elk bureau wordt de voorzitter geholpen door 'bijzitters'. Zij nemen de identiteitskaarten aan, controleren de lijsten, stempelen de kiezersbrieven af, helpen de kiezers in het stemhokje als ze daarom vragen …

Als bijzitter bent u op de verkiezingsdag aanwezig van 7 uur tot 16 uur.Daarvoor ontvangt u een kleine vergoeding. De gemeente zorgt ook voor een broodjesmaaltijd, koffiekoeken en drank.

Vóór iedere verkiezing organiseert de gemeente een infoavond voor de voorzitters en bijzitters.

Gepubliceerd op 27 dec 2018
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Burgerzaken

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 20
Fax fax
03 844 32 32
e-mail
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina