naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tips voor Lekkerbekken.

De Rupelstreek biedt een heel gevarieerd en verrassend aanbod streekproducten. Ze zijn veelal verbonden met de plaatselijke geschiedenis. Proef zeker van de jenevers, streekbieren, gebakjes en de hartige happen.


Onze streekgerechten kan je in één van de vele horecazaken proeven.  Overheerlijk is ‘Schep’  met frietjes en bij voorkeur in het gezelschap van een streekbiertje.  Schep is een stoofpotje van vlees, gebaseerd op een aloud recept dat van moeder op dochter wordt doorgegeven. ‘Boomse Pannen’ zijn niet enkel een begrip in de bouwsector, het is ook een lekker eenpansgerecht met aardappelen, roerei en groenten.


De Rupeldruppel is een oude graanjenever die wordt gestookt als ode aan de kleistekers die tijdens het zware werk verwarming en troost zochten in hun ‘druppeltje’. Verpakt in de typische houten steenvorm pakt is het een ideaal souvenir of geschenk!


Het Rupelsteentje is een zanddeegkoekje gevuld met confituur in de vorm van een handvorm van een baksteen.  Of verkies je een Nielse Parel bij je koffie, een perfect ronde praline met een parelmoeren glans of De Rumstse Kleisteker, een krokant koekje op basis van bessen en munt, in de vorm van een spadesteek (kleisteek)


Op zoek naar een geschenk of aandenken? Toerisme Rupelstreek maakt geschekmanden met streekproducten. Vraag naar de mogelijkheden via
Tel: 03 880 76 25 of via email: info@toerismerupelstreek.be.

Gepubliceerd op 19 nov 2018
Nieuwsoverzicht
Streekproducten uit de Rupelstreek

Openingsuren & contact

Toerisme Rupelstreek

adres
Schommelei 1 bus 32850 Boom
Tel. tel.
03 880 76 25
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina