naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fietspad Steenweg Op Waarloos

De afgelopen periode zijn er rioleringswerken uitgevoerd op de Steenweg Op Waarloos. Nadien werd de ovonde aangelegd en de straat zelf werd voorzien van een nieuwe laag beton. Maar, niet alleen aan het gemotoriseerd verkeer werd gedacht. Er werd ook een breed nieuw fietspad aangelegd in asfalt.

Het fietspad van de Steenweg Op Waarloos behoort tot het ‘bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk’. Dit netwerk wordt bepaald vanuit de hogere overheid. Functionele fietsroutes verbinden woonkernen, dorpskernen, winkelcentra, sportcentra,… Ze moeten vlot en comfortabel, veilig en zo kort mogelijk in afstand lopen om het functionele fietsen zoals woon-werk- of woon-school-verkeer te stimuleren.

Al van bij het ontwerp werd er gekeken om dit fietspad conform de richtlijnen van het Vademecum voor fietsvoorzieningen van de Vlaamse overheid aan te leggen. Deze richtlijnen houden rekening met de breedte, het trillingscomfort, het materiaal- en kleurgebruik. Hiervoor werden we begeleid door de Provincie Antwerpen. Gezien de inspanningen die wij als gemeente leveren om het fietsen te promoten, zal er een subsidie uitgekeerd worden door het Fietsfonds. Het Fietsfonds is een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de Vlaamse Provincies om de realisatie van bovenlokale functionele fietsroutes te ondersteunen.

Gepubliceerd op 29 okt 2018
Nieuwsoverzicht
fietspad Steenweg Op Waarloos

Lees meer artikels over

Deel deze pagina