naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lezing in Lazarus 27 maart: De Ronde Leeft! met Geert Vandenbon

In zijn voordracht ‘De Ronde Leeft!’ gaat Geert Vandenbon op zoek naar de ziel van de mooiste koers van de wereld door de geschiedenis als leidraad te nemen.

De Ronde Leeft!

Al meer dan een eeuw is de Ronde van Vlaanderen een inspirerend spel van helden en heroïek. De Ronde is één feestend lint van 250 km lang. Op 27 maart geeft Geert Vandenbon een voordracht over een volle eeuw ‘Vlaanderens mooiste’.

Sinds de eerste editie in 1913 kreeg de mooiste klassieker van de wereld vaak een ander gezicht, met startplaatsen in Gent, Sint-Niklaas, Brugge, Antwerpen … De Ronde finishte in Gent, maar ook in Wetteren, Ninove, Oudenaarde … Maar altijd blijft de Ronde een koers vol hellingen en kasseien, vol passie en suspense. De Ronde leeft, meer dan ooit.

In ‘De Ronde Leeft’ fietst Geert Vandenbon door de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Zijn grabbelton aan verhalen is goed gevuld: heroïsche winnaars, machtige hellingen, illustere kasseistroken, verrassende parcoursswitches, leuke anekdotes, menselijke verhalen, strijd en heroïek, vreugde en verdriet, weetjes van achter de schermen…

‘De Ronde Leeft’ is rijk geïllustreerd, met tientallen archiefbeelden, historische filmpjes, actuele foto’s en sprekende cijfers.

Wie is Geert Vandenbon? Geert Vandenbon werkte 23 jaar voor de Ronde-organisatie. Hij is medestichter van het Rondemuseum in Oudenaarde, is uitgever van wielerboeken en durft al eens met eigen songs én wielerliedjes op een podium verschijnen. Sinds eind 2012 toert hij door Vlaanderen, eerst met ‘Eeuwig Rijdt de Ronde’, nu met ‘De Ronde Leeft’.

www.geertvandenbon.be
www.ronde.be/ronde-leeft

3 euro inclusief aperitief
Reserveer je plaats via:
de bib: 03 888 92 47 - bibliotheek@rumst.be
de dienst Vrije tijd: 03 880 00 94 - vrije.tijd@rumst.be

De Ronde Leeft! - Geert Vandenbon
Woensdag 27 maart, 20 uur, Bibliotheek Reet (Molenstraat 2) Inkom: € 3

 

 

 

Gepubliceerd op 26 feb 2019
Nieuwsoverzicht