naar top

Is Rumst het nieuwe Hollywood?

De afgelopen jaren werden in onze gemeente heel wat filmopnames gemaakt. Deze filmopnames leiden naar leuke, series en films waar onze mooie gemeente als decors mag fungeren. Een overzicht:

2015:

 • Juni – juli:  wijk Predikherenvelden
  Film 'FC De Kampioenen' (productiehuis  Skyline)
  Het voetbalveld ‘Groeninghe’ onderging hiervoor een serieuze metamorfose. De vervallen kantine naast het voetbalveld werd door het productiehuis afgebroken en een nieuwe FC De Kampioenenkantine werd er op enkele maanden tijd gebouwd. De kantine stond er echter maar voor korte duur want op het einde van de film werd ze door een legertank (Dimitri De Tremmeri was de boosdoener) kapotgereden.
  Tegen de tijd dat San Luce in het kader van de lichtfeesten doorging, was de kampioenenkantine al terug volledig afgebroken.
 • Juli: stunt opnames in de Rumstsestraat voor de FC Kampioenenfilm

2016:

 • Maart: fictiereeks ‘De Bunker’ wordt opgenomen in de Molenstraat op de grens met de gemeente Boom (productiehuis Eyeworks)
 • Juni: opnames van de populaire TV- reeks 'De Buurtpolitie' (VTM) 
  Dit keer was de locatie ’t Hofke van Reet, Begijnenbossen 8. De opnames vonden plaats op de straat voor 't Hofke.
 • April – juli: TV-reeks 'Zie mij graag' (Eén)
  BSBO Groenlaar in de Rozenlaan en de Rozenlaan zelf waren het decors voor deze tragikomische televisieserie die vanaf 21 februari 2017 dertien weken elke dinsdagavond te zien was op de Vlaamse televisiezender Eén.
  De zesendertigjarige Anna breekt met haar echtgenoot Ben, na diens zoveelste avontuurtje, ditmaal met juf Esmee, een leerkracht van de school van hun twee kinderen Lou en Vic. De onzekere Anna tracht een nieuwe start te maken, met haar twee kinderen. Liefst dook ze hele dagen onder haar fleecedeken, maar gewapend met shapewear smijt ze zich toch terug in de wereld. Ze wordt daartoe aangezet en gesteund door haar vriendinnen Saskia en Nicole, die haar ook wijzen op allerhande valkuilen die ze moet vermijden in haar nieuwe single leven. Ook voor Ben wordt het na de scheiding moeilijk, en hij krijgt daarbij de steun van zijn goede vriend Gunther, gehuwd met Saskia. De regie lag in handen van Toon Slembrouck en Cecilia Verheyden. Scenarioschrijvers waren Siska Leemans en Hilde Pallen (BRON Wikepedia).   

2017:

 • Maart: op de site Wienerberger en in de deelgemeente Terhagen werden opnames gemaakt voor ‘De Infiltrant’, een serie voor VTM. (productiehuis  Eyeworks)
  In de Rumstsestraat in deelgemeente Reet werden opnamen gemaakt van een stuntscène waarbij een vrouw met een wagen tegen een boom rijdt. Haar enige uitweg om te vermijden dat haar INFILTRANT gegrepen wordt is het rijden tegen een boom om tijd te winnen. In deze 8-delige reeks voor televisiezender VTM  is het hoofdpersonage Freddy Bernaerts, de eigenaar van een transportbedrijf.  Enkele kopstukken van de Belgische drugsbrigade zetten oplichter Danny Desmedt onder druk om te infiltreren in de organisatie van Freddy en hen informatie door te spelen die kan leiden tot een op heterdaad betrapping. Danny wordt zo een burgerinfiltrant in een semi-clandestiene politieoperatie. In de INFILTRANT zal een topcast dit origineel en fris scenario vertolken, doorspekt met fijnzinnige humor.
  De regisseur ‘Joël Van Hoebrouck’ (VERMIST/EIGEN KWEEK) staat garant om van de infiltrant een unieke serie te maken.

2018:

 • Februari – april: In de Rozenlaan worden rond BSBO Groenlaar terug filmopnames gemaakt tijdens de krokus- en de paasvakantie voor de mini TV-reeks: Zie mij graag op Eén (productiehuis Eyeworks)
 • Mei: Dedsit is een productiehuis voor film en televisie. In mei maakte ze opnames in domein De 3-rivieren voor een TV-reeks op VTM, ‘De ontvoering van Phil Frisco’.
  De reeks verhaalt over de ontvoering van de baas van een familiebedrijf dat roomijs maakt, zijn bijnaam is Phil Frisco (gespeeld door Lucas Van den Eynde). Andere acteurs die een rol hebben in de reeks zijn Koen De Bouw, Viv Van Dingenen, Luk Wyns, Nico Sturm, …
 • Augustus: In de wijk Vosberg zal een nieuwe 8-delige komische fictie reeks voor Woestijnvis worden opgenomen met in de hoofdrol Philippe Geubels.
Gepubliceerd op 24 sep 2018
Nieuwsoverzicht
Hollywood in Rumst

Openingsuren & contact

Toerisme

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 58
e-mail

Cultuur

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 58
e-mail

Vrije Tijd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 94
e-mail

Sport

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 91
e-mail

Jeugd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 96
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina