naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voorbereidende nutswerken van start voor bouw fly-over op kruispunt R6 met Antwerpsesteenweg (N1) in Mechelen

De werken aan de fly-over op het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg (N14) in Mechelen zijn in volle gang, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bereidt tegelijkertijd ook al de bouw van de tweede fly-over voor. Deze komt over het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) te liggen. Vanaf maandag 7 mei zal nutsmaatschappij Eandis reeds starten met voorbereidende werken voor de aanleg van de tweede fly-over. De bouw van de brug zelf start ten vroegste in het najaar, na afronding van de huidige werken aan het kruispunt met de Liersesteenweg.
 

Van 7 mei tot 30 juni: nutswerken van R6 tot Vrouwvliet

Ter voorbereiding van de bouw van de fly-over op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg worden vanaf 7 mei werken uitgevoerd in opdracht van Eandis. Om nutsleidingen te plaatsen moeten op de Antwerpsesteenweg tussen de R6 en het jaagpad Vrouwvliet sleuven gegraven en kabels getrokken worden. Daarna wordt er een gestuurde boring uitgevoerd zodat de nieuwe kabels onder het kruispunt van de R6/N1 kunnen getrokken worden. Tot slot vinden er tijdens de eerste drie weken op het jaagpad ook laswerken plaats. Het einde van de nutswerken is voorzien op 30 juni.
 

Verkeer kan werken steeds passeren

Om de werken efficiënt te kunnen uitvoeren, wordt de rijstrook van de Antwerpsesteenweg richting Mechelen ingenomen en afgesloten voor het verkeer. Het verkeer op de Antwerpsesteenweg blijft wel mogelijk in beide richtingen: auto’s en vrachtwagens naar Mechelen kunnen over de middelste rijstrook rijden. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren via het dubbelrichtingsfietspad aan de overkant (richting Walem). Het jaagpad langs de Vrouwvliet blijft tijdens de laswerken steeds open voor fietsers. Door middel van rijmatten zullen zij veilig langs de werf kunnen passeren.

Gepubliceerd op 04 mei 2018
Nieuwsoverzicht
Logo Vlaanderen is wegen en verkeer

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 67
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina