naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Schooljaar 2018-2019

De academie biedt nieuwe bijzondere opleidingen en initiatieven aan vanaf september 2018.

Kinderen van 6-7 jaar kunnen starten met “Kinderacademie”. Vanaf 8 jaar kan je al een instrument bespelen of leren zingen. 
Hou je van muziek? Creatief zijn met een instrument, … 
Hou je van woord? Toneel spelen, spreken, voordragen, verkleden,…
Droom je om op een podium te staan? Dan is de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord een uitdaging voor jou! Professionele lesgevers staan garant voor een degelijke artistieke vorming. Zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen kunnen bij ons muziek en/of woord volgen.

 

Kinderen van  6 – 7 jaar ontdekken de wondere wereld van muziek en woord tijdens de initiatielessen van de Kinderacademie. Vanaf 8 jaar lessen muziek en/of woord. In het domein Muziek is er naast een theoretische les een ruim aanbod aan instrumenten: accordeon, piano, keyboard, viool, cello, harp, hobo, gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, saxofoon, fagot, koperblazers, slagwerk, orgel, zang,… Jongeren vanaf 15 jaar kunnen ook kiezen voor de optie “DJ” (onder voorbehoud).


In het domein Woordkunst-drama kan je vlot leren praten, vertellen, toneel spelen en je fantasie de vrije loop laten. Volwassenen of jongeren vanaf 15 jaar kunnen aan de slag als “Schrijver”. Dit is de cursus voor zij die het heerlijk vinden om te goochelen met woorden die hun thuis vinden in een gedicht, een lied, een verhaal, een toneelstuk, een dialoog, een roman,… Mogelijks wordt ook nog de optie “Kleinkunst” ingericht (onder voorbehoud van de goedkeuring van Ministerie van Onderwijs).


In de richting Buitengewoon MuziekAtelier kunnen kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking hun algemene muzikale vaardigheden ontwikkelen op een speelse en praktische manier in kleinere groepen.

 

Je kan op elke leeftijd starten aan onze academie! Kan je al wat en weet je niet goed waar in te stappen? Kom bij ons langs, we zoeken het samen uit.
Info in verband met proeflessen en inschrijvingen kan je weldra terugvinden op onze website www.academieboom.be.

 

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord – Boom
Vestigingsplaatsen: Rumst-Reet, Puurs, Breendonk en Ruisbroek.
Hospitaalstraat 27, 2850 Boom
03 880 19 61
gamw@boom.be 

Gepubliceerd op 28 mrt 2018
Nieuwsoverzicht
Logo Academie Muziek en Woord

Openingsuren & contact

Onderwijs

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina