naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hollebeekstraat vanaf maandag 24 april terug open voor alle verkeer

De rotonde in de Hollebeekstraat in Rumst is klaar. De werken zijn vlot verlopen en de vooropgestelde timing is ruimschoots gehaald. Op maandag 24 april 2017 gaat de rotonde open voor alle verkeer.

We danken iedereen voor hun begrip tijdens de werken.

De rotonde in de Hollebeekstraat maakt het mogelijk dat de stelplaats van De Lijn in het centrum van Rumst kan verhuizen naar haar toekomstige locatie in de KMO-zone Stuyvenberg. De Lijn heeft een deel van de voormalige site van VCR (Van Cauwenbergh Rumst) gekocht om er haar nieuwe stelplaats te maken. Zo blijven bussen die niet noodzakelijk in het centrum moeten zijn, uit de dorpskern.

Sinds 7 maart konden de fietsers al gebruik maken van het nieuwe fietspad omheen de rotonde. Want dit is immers een belangrijke fietsverbinding, zeker voor schoolgaande jeugd, tussen Reet en Rumst De rotonde besteedt ook maximale aandacht aan de veiligheid voor zwakke weggebruikers. De fietsers kunnen nu gebruik maken van een nieuw aangelegd, veilig afgescheiden fietspad. Waar het fietspad de zijarmen van de rotonde kruist, zijn er “fietseilandjes” om de veiligheid van de fietsers te garanderen. Het rode materiaal van het pad maakt het fietspad extra zichtbaar voor het verkeer.

http://www.rumst.be/rotonde

Gepubliceerd op 21 apr 2017
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Technische dienst

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 63
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Gemeentelijk technisch centrum

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
Fax fax
03 443 94 79
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina