naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Rumst is 'Vriend van de thermostaat'

Heb jij het ook graag lekker warm voor minder geld?

De winter kondigt zich aan. Een tijd om heerlijk te cocoonen en je te nestelen in je knusse zetel onder een dekentje. Maar hoe krijg je je woning lekker warm met een lage energiefactuur?


We laten onze verwarmingscoach Conny Craut even aan het woord.

Kan bij jou thuis de verwarming ook beter?
Door je thermostaat en thermostatische kranen juist in te stellen, bespaar je makkelijk heel wat geld. Heb je geen idee hoe je hier aan begint? Dan komt een van onze verwarmingscoaches jou graag helpen! Conny Craut is zo’n vrijwilliger die een opleiding kreeg van Kamp C, dé referentie voor duurzaam wonen. Zij maakt je warm om met enkele kleine ingrepen te besparen.

Waarom wou jij graag verwarmingscoach worden?
Voor mij was het een logische stap om verwarmingscoach te worden. Zo kan ik mensen helpen bij het besparen van energie. Zelf ben ik intensief bezig met mijn energieverbruik. Efficiënt energieverbruik is iets waar niet alleen het milieu wel bij vaart, de gezinnen besparen er ook heel wat geld mee.

Waarbij help je de mensen als je bij hen langsgaat?
In de eerste plaats geef ik advies en scherp ik het bewustzijn rond duurzaam energieverbruik aan. Ik help bij het instellen van hun thermostaat, maar mijn tips gaan breder dan dat: ik bekijken het hele plaatje.

 

Conny’s tips voor je thermostaat

  • Zet je thermostaat op 20 à 21°C als je stilzit. Zit je pas om 20u in de zetel en ben je daarvoor druk in de weer? Dan kan je verwarming tot dan een graadje of twee lager.
  • Stel je verwarming in op 15 à 16°C als je slaapt of niet thuis bent. Heb je vloerverwarming? Dan verlaag je de temperatuur best max 2 graden, anders kost het te veel energie om weer op te warmen.
  • Verlucht je woning voor een goed binnenhuisklimaat. Als het te vochtig is in je woning, ga je meer verwarmen dan nodig, omdat het dan sneller kil aanvoelt.

Weet je zelf niet zo goed hoe je hier aan begint? Of heeft jouw thermostaat wel heel veel knopjes? Nodig dan onze verwarmingscoach eens uit bij je thuis. De coach geeft je advies en tips op maat. Omdat niet iedereen dezelfde levensstijl, leeftijd, gezinssituatie, werktijden of woning heeft, is zo’n persoonlijk advies extra waardevol. Zo’n gratis huisbezoek vraag je eenvoudig aan op www.vriendvan.be of via de dienst omgeving, tel. 03 880 00 60 of omgevind@rumst.be.

MEER WETEN?
Surf naar www.vriendvan.be voor nog veel meer nuttige info en extra tips rond optimaal verwarmen. Bij vloerverwarming, lucht- of elektrische verwarming gelden andere regels. Die vind je ook op de website.

Gepubliceerd op 11 okt 2018
Nieuwsoverzicht
verwarmingscoach Conny Craut

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Recyclagepark

adres
Steenberghoekstraat 492840 Rumst
Tel. tel.
03 844 20 52

Lees meer artikels over

Deel deze pagina