Heb jij een uitnodiging voor de Mammobiel?

Gepubliceerd op  vrijdag 16 feb 2024 om 12:44 uur
De mammobiel staat van 15 april tot 21 mei 2024 in de Kerkstraat in Rumst

Het Bevolkingsonderzoek Borstkanker spoort alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar ertoe aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Als we borstkanker tijdig ontdekken, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter.

De Mammobiel van de Universiteit Antwerpen blijft inzetten op preventieve mammografie in kader van het Bevolkingsonderzoek naar Borstkanker. Een mammobiel of mobiele mammografische eenheid, is een medische wagen die speciaal ontworpen is voor het maken van een mammografie (röntgenfoto’s van de borsten). Alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar krijgen een persoonlijke, schriftelijke uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO). Dit indien je de voorbije twee jaar geen mammografie liet maken. Het bevolkingsonderzoek richt zich tot vrouwen zonder klachten.

De screeningsmammografie is om de 2 jaar gratis als je bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten en in orde bent met je verzekerbaarheid. Het onderzoek is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen.

Heb je vragen?
Bel naar het gratis nummer 0800 60 160 of surf naar bevolkingsonderzoek.be . Met persoonlijke vragen kan je bij jouw arts terecht.

Naar top