Actuele hinder (her)aanleg Hollebeekstraat

Gepubliceerd op  donderdag 28 mrt 2024 om 16:57 uur

In maart starten de voorbereidende werken voor de (her)aanleg in de Hollebeekstraat. In juni starten de rioleringswerken.

Eerste fase start begin juni

Een eerste fase situeert zich ter hoogte van de aansluiting aan het pompstation in het park tot aan de Markt. Tegelijk zal de aannemer begin juni ook starten onderaan het doodlopende gedeelte van de Hollebeekstraat. De ventweg naar de garages wordt zo lang als mogelijk opengehouden en zal altijd bereikbaar zijn via de Steenberghoekstraat. Er volgt nog een infomoment om meer details te geven over deze werken. Na de rioleringswerken volgt de aanleg van een nieuw wegdek, waarbij dubbel zoveel parkeerplaatsen zullen worden aangelegd dan vandaag de dag het geval is. Verder krijgt de Hollebeek ook een woonerfkarakter, waardoor er meer groen in het straatbeeld zal komen, samen met fietsparkings en zitmogelijkheden.

Om de rioleringswerken mogelijk te maken zullen er enkele groenvoorzieningen worden weggenomen. Dit zat ook al vervat in de goedgekeurde omgevingsvergunning voor deze grote werken. Wij willen benadrukken dat alleen het strikt noodzakelijke groen wordt weggenomen. Het betreft een 3-tal bomen bovenaan de Hollebeekstraat en enkele kleine laanboompjes op het voetpad in de Hollebeekstraat zelf.

Infomoment voor alle bewoners

Om de faseringen van het geheel van de grote werken tussen Hollebeekstraat en Markt-Kerkstraat toe te lichten aan alle bewoners, volgt er nog een infomoment. Een uitnodiging hiervoor volgt later.

Wat is de timing van de werken?

  • Op woensdag 27 maart 2024 startten voorbereidende werkzaamheden. We verwijderen enkele noodzakelijke groenvoorzieningen om de werken in juni mogelijk te kunnen maken.
  • Van 3 juni tot 15 juli DCA, de aannemer van Aquafin, start met het aanleggen van de nieuwe riolering. Er wordt onderaan de Hollebeekstraat gestart. De Hollebeekstraat zal bovenaan opengezet worden, om bewoners te laten in- en uitrijden.

Welke gevolgen zijn er?

  • Vanaf 3 juni starten de rioleringswerken in de Hollebeekstraat en ze duren tot de start van het bouwverlof op 15 juli. De aannemer zal de ventweg naar de garages zo lang als mogelijk openhouden. Wanneer de riolering aangelegd is wordt er voorlopige steenslag aangebracht, zodat bewoners terug aan hun woning kunnen om iets uit te laden bijvoorbeeld.
  • Op de Tuinwijk-Steenberghoekstraat wordt in deze fase niet gewerkt en is er geen hinder.
  • Tijdens het bouwverlof kan er geparkeerd worden in de Hollebeekstraat.
  • Fietsers en voetgangers zullen steeds de Hollebeekstraat kunnen blijven gebruiken tijdens de werken.

Waar kan ik parkeren tijdens de werken?

  • De Hollebeekstraat blijft grotendeels bereikbaar tijdens de werken en er zal in- en uitgereden kunnen worden aan de bovenzijde.
  • Wanneer de werkzaamheden voor jouw woning plaatsvinden, zijn er op de volgende locaties parkeermogelijkheden: parking Steenberg, de nieuwe parking Klein-Molenveld en Romeins Veld.
Naar top