naar top

(Her)opening kleuterschool en verhuis buitenschoolse kinderopvang Toverbos

in Terhagen

Er zijn al een tijdje werken bezig in het gebouw van de kleuterschool Ter Doelhagen in de Europalaan. Na de paasvakantie zijn de verbouwingen klaar en kan de vernieuwde kleuterschool haar deuren openen…en niet alleen de kleuterschool. Ook de buitenschoolse kinderopvang zal er haar intrek nemen. BKO Toverbos verhuist van de Kamiel Huysmansstraat naar de Europalaan.

Waarom vonden de vernieuwingen plaats?

Het gebouw moest aangepast worden om te voldoen aan de actuele noden van de leerlingen en leerkrachten. De vernieuwingen waren ook nodig omdat de buitenschoolse kinderopvang Toverbos verhuist naar deze locatie.

Waarom verhuist de buitenschoolse kinderopvang? Wat betekent dit voor de kinderen?

De verhuis heeft veel voordelen. De nieuwe locatie is een pak beter:

  • De lokalen zijn spiksplinternieuw. Ze werden ruim en licht. De huidige lokalen in de Kamiel Huysmansstraat zijn verouderd.
  • De kinderen zullen meer buiten kunnen spelen in het groen. De omgeving heeft veel meer mogelijkheden om te sporten en te spelen in en rond de speeltuin en de sporthal. Bovendien geeft dit betere combinaties met de vrijetijdskampen tijdens de vakanties, wat handig is voor ouders.
  • Ook aan de schoolkinderen van De Wingerd Terhagen is gedacht. Als ze voor en na school naar de buitenschoolse opvang gaan, zullen te voet langs het Magisch Toverpad naar de nieuwe locatie van BKO Toverbos wandelen. Hun route zal zo een leuke belevenis worden. Bovendien brengen ze zo nog wat extra tijd buiten door. Wat dit Toverpad inhoudt, zal je merken aan enkele leuke aanpassingen in het openbaar domein.

Hoe zal het vernieuwde gebouw eruit zien?

In normale tijden, zonder coronavirus, zouden we graag alle ouders en buurtbewoners feestelijk verwelkomen in het vernieuwde gebouw. Nu kan dat helaas niet. Dit kan enkel voor de kinderen die er naar school en naar de BKO gaan.
Maar… om je toch een kijkje te geven in het gebouw, maken we een filmpje

Op deze webpagina vind je dan ook informatie over dit project.
Het is één van de belangrijke projecten voor Terhagen, waarmee we ons actief richten op de jonge gezinnen in Terhagen. Bovendien wordt het gebouw in 2021 nog uitgebreid met een BKO-lokaal op maat van lagere schoolkinderen.

We houden je op de hoogte!

Gepubliceerd op 02 mrt 2021
Nieuwsoverzicht