Nieuwbouwproject sociale huurwoningen Pegode

Hier gaan we voor

Met het nieuwbouwproject 54A realiseert Goed Wonen.Rupelstreek een volgend inbreidingsproject in de deelgemeente Reet. Dit project kadert in de visie van het lokaal bestuur Rumst om te streven naar een betere spreiding van sociale woningen. Het betreft een collectief woongebouw met 15 studio’s voor bewoners van Pegode. Het project bevindt zich tussen de Begijnenbossen en de Lindenlaan.

Het ontwerp

Het door OSAR Architecten uitgewerkte ontwerp bestaat uit twee volle bouwlagen. Het uitgangspunt van dit ontwerp betreft een inplanting op basis van een kruisvormig grondplan. Doordat het gebouw zo nooit vanuit één gezichtspunt in zijn geheel wordt overzien, geeft het een kleinschalige, huislijke indruk. Er werd in deze inplanting sterk rekening gehouden met de omwonenden o.a. doordat er zo weinig mogelijk inkijk is. Alle kopse gevels kregen daarom geen ramen; de ramen in de andere gevels zijn telkens gericht op de binnenplaatsen gecreëerd door deze opbouw van het gebouw.

Tijdslijn

  • De bouwwerken starten vanaf 29 november 2021 en zullen 500 kalenderdagen in beslag nemen.

Meer informatie

Over de werken

  • Aannemer EVERAERT-COOREMAN uit Overmere zal de bouwwerken uitvoeren.
  • OSAR architecten uit Antwerpen volgt de werken op.
  • De veiligheidscoördinatie gebeurt door ingenieurs- en adviesbureau 2Bsafe uit Glabbeek. 
  • De werfinrichting gebeurt volledig op eigen terrein.
  • De werken zullen iedere werkdag plaatsvinden tussen 7 en 18 uur zoals toegelaten volgens de codex van gemeentelijke politieverordeningen. Als er uitzonderlijk vroeger of later gewerkt wordt, zal dit op voorhand gecommuniceerd worden door de aannemer.
  • SHM Goed Wonen.Rupelstreek en de aannemer doen er alles aan om hinder, in de mate van het mogelijke, tot een minimum te beperken.

Over Pegode

  • Pegode is een netwerkorganisatie van duurzaam verbonden projecten in de provincie Antwerpen. Alle projecten bieden ondersteuning op maat aan personen met een beperking en ondersteunen hen bij vragen over alle levensdomeinen. De cliënt heeft de regie over zijn eigen leven en Pegode werkt actief mee aan een samenleving waar iedereen bij hoort.
  • Het woonhuis Reet, momenteel gehuisvest in de Laarstraat, biedt kwaliteitsvol en betaalbaar wonen aan in een huiselijke, gemoedelijke sfeer. De 9 huidige bewoners verhuizen naar de Begijnenbossen en 6 nieuwe bewoners vergezellen hen.
  • Het bedrag van deze aannemingsopdracht bedraagt ca. 1,7 miljoen euro (excl. BTW).

Alle buurtbewoners werden per brief geïnformeerd over deze werken. 
Ingevolge de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een informatievergadering te organiseren. 
Voor bijkomende inlichtingen kunnen buurtbewoners steeds terecht op 03 880 79 60 of op projecten@gwrupel.be

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail