Milieuraad

Iedereen mee

De milieuraad is een gemeentelijke adviesraad voor milieu en duurzaamheid. 

De milieu-, natuur- en duurzaamheidsraad of kortweg de milieuraad adviseert het lokaal bestuur in gemeentelijke en intergemeentelijke aangelegenheden over het leefmilieu, de natuur en duurzame ontwikkeling. Adviezen over o.a. het milieubeleidsplan, het milieujaarprogramma, de samenwerkingsovereenkomst met het Vlaams Gewest worden gegeven. De milieuraad organiseert jaarlijks acties ten voordele van natuur of milieu. Een voorbeeld hiervan is de behaagactie.

Voor wie is het?

  • De adviesraad staat open voor alle inwoners of een afgevaardigde van elke private en publieke organisatie, vereniging en instelling die een actieve werking rond het adviesraad-thema in de gemeente of een deel ervan, kan aantonen en van welke politieke, filosofische of godsdienstige strekking ook.
  • Erkende Rumstse verenigingen hebben automatisch één afgevaardigde in één van de erkende adviesraden.
  • Wil jij ook lid worden van de milieuraad? Mail dan jouw contactgegevens en wat info over je interessevelden of specialiteiten naar milieu@rumst.be.

Agenda en verslagen

De agenda en de verslagen (vanaf 2019) van de milieuraad kan je raadplegen via de raadpleegomgeving. In de kalender moet je de gewenste datum van de milieuraad selecteren.

Naar top