De Familie Fit app

Je kroost in beweging krijgen, het is niet altijd eenvoudig met die constante afleiding van schermpjes. Maar wat als je die schermpjes juist gebruikt om je kinderen meer te laten bewegen? Zo combineert de nieuwe Familie Fit app gamen en wandelen.

Maak je gezinswandeling speelser met de Familie Fit app

Dat wandelen een toegankelijke en fijne manier is om wat extra beweging en buitenlucht in je dag te integreren, ontdekten we de afgelopen jaren allemaal. Toch blijft het soms moeilijk om je kroost warm te maken om mee te gaan wandelen. Daarom zocht Gezinssport Vlaanderen een antwoord op de vele ‘Is ’t nog ver?’-opmerkingen.

Met de Familie Fit app krijgen gezinnen tijdens de wandeling, via de smartphone, om de zoveel meter een opdracht in augmented reality (AR): de echte wereld wordt getoond, verrijkt met virtuele figuren. De toevoeging van een spannende verhaallijn en AR-opdrachten tijdens de wandeling maakt het voor de kinderen plezant om mee(r) te wandelen. Het prikkelt hun fantasie en maakt van de wandeling een heuse belevenis.

Ridders in wandelschoenen

Verwacht je tijdens deze riddertocht in augmented reality aan een wandelroute van drie à vier kilometer, met onderweg acht ridderopdrachten. Zo krijgen jullie de taak om een draak te trainen om later samen deel te nemen aan het Grote Drakentornooi. Leer je draak vliegen en vuurspuwen, maar pas op: er liggen soms hongerige gieren op de loer. Op het einde van de wandeling neem je het op tegen de Drakenkampioen van de stad.

Nog meer wandelpret

Hebben jullie de smaak te pakken? Op Wandelroutes - Rumst ontdek je nog een hele resem aan kindvriendelijke wandelingen bij jou in de buurt. Zo wandel je langs een speelbos, zijn er onderweg doe-opdrachtjes of beklim je een uitkijktoren. Kortom: routes die nooit gaan vervelen!

Meer informatie over de Familie Fit App vind je op www.familiefit.be. De app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of de Google Play Store (Android).

Naar top