Looppaden

Looppad 3 Rivieren

Een eerste looppad '3 Rivieren' werd in aangelegd in 2005 langsheen de Netedijk en rustige wegen. In 2010 werd het in samenwerking met de diensten van waterwegen en zeekanaal uitgebreid met een loopstrook op onverharde ondergrond naast het geasfalteerde jaagpad.
De totale afstand van de omloop bedraagt 5,4 km. Tevens bestaat de mogelijkheid om de verkorte vorm van 3,7 km te lopen.
Start op de dijk aan  taverne de Drie Rivieren, Vissersstraat 93 . Ruime parkeergelegenheid is voorhanden. Dit pad leent zich ook als wandeling voor rolstoelgebruikers, daar er geen niveauverschillen zijn en de wegen vrij vlak zijn, voor 80 % bestaat de mogelijkheid om op geasfalteerde ondergrond te rijden.

Looppad Molenbeekse Plassen

In het centrum van Reet werd bij de aanleg van het retentiebekken Molenbeek van de gelegenheid gebruik gemaakt om rondom het water een oefenlooppad aan te leggen.
De omloop bedraagt 550 meter, uiterst geschikt voor joggen voor beginners. Hier kan je je eigen startcursus running organiseren, zonder de noodzaak een chrono bij de hand te nemen.
Op de omloop werden om de 50 meter afstandsaanduidingen geplaatst. Een startbord geeft je instructies welke afstanden je afwisselend moet lopen en wandelen om op 10 weken tijd tot 5 kilometer te lopen.

Gym Tonic ontwikkelde naar aanleiding van de coronacrisis in 2020 een outdoor fitometer en plaatste deze in samenwerking met het lokaal bestuur aan het oefenlooppad 'Molenbeekse Plassen' rond het bufferbekken.

De Gym Tonic fit-o-meter start met 3 oefeningen om het lichaam op te warmen en alle spieren en gewrichten gericht los te maken. Eens opgewarmd, is er om de 100m langs het parcours een gerichte oefening om aan kracht, stabiliteit, coördinatie of evenwicht te werken. Er zijn 6 oefeningen in totaal. Op het einde van het parcours (dat 550 meter lang is) worden nog stretchoefeningen getoond. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen en er wordt gericht advies gegeven voor beginnende, reguliere en fervente sporters. Sporters kiezen zelf of ze wandelen of lopen tussen 2 oefeningen.


Landschapsfeest ‘Natuuratleet in Reet’ wordt uitgesteld.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 91
e-mail