Lokaal Overleg Kinderopvang

Iedereen mee

Het Lokaal Overleg Kinderopvang is de gemeentelijke adviesraad voor lokale kinderopvang. 

Het Lokaal Overleg Kinderopvang brengt het gemeentelijk aanbod aan kinderopvang in kaart. Daarnaast informeert het lokaal overleg de ouders over de mogelijkheden en zoekt naar oplossingen voor eventuele tekorten. Het lokaal overleg wil de samenwerking tussen de aanbieders bevorderen en de kwaliteit stimuleren. Zowel de schoolgaande kinderen, als baby’s en peuters, zieke kinderen of kinderen met een handicap krijgen aandacht. Ook thema’s zoals dringende en flexibele opvang, diversiteit, kinder- en ouderparticipatie komen aanbod.

Voor wie is het?

  • De adviesraad staat open voor alle inwoners of een afgevaardigde van elke private en publieke organisatie, vereniging en instelling die een actieve werking rond het adviesraad-thema in de gemeente of een deel ervan, kan aantonen en van welke politieke, filosofische of godsdienstige strekking ook.
  • Erkende Rumstse verenigingen hebben automatisch één afgevaardigde in één van de erkende adviesraden.
  • Wil jij ook lid worden van het lokaal overleg kinderopvang? Mail dan jouw contactgegevens en wat info over je interessevelden of specialiteiten naar kinderopvang@rumst.be.

Agenda en verslagen

De agenda en de verslagen (vanaf 2019) van het lokaal overleg kinderopvang kan je raadplegen via de raadpleegomgeving. In de kalender moet je de gewenste datum van het lokaal overleg selecteren.

Downloads

Naar top