Snuif de kerstsfeer op tijdens een lichtjeswandeling

Wil je alvast in de kerststemming komen? Trek dan snel je winterjas en wandelschoenen aan en verken ‘de mooist verlichte straten’ in onze gemeente. Verschillende buurten in Rumst zorgen in deze donkere periode voor wat licht in de duisternis en vormen een sprookjesachtig decor voor een sfeervolle avondwandeling.

Enkele routesuggesties voor prachtige lichtjeswandelingen, op basis van de inzendingen en de gebouwen die het lokaal bestuur in de spotlights zet tijdens de kerstvakantie:

In het dorpscentrum van Reet wandel je langs mooi verlichte straten in de wijk Beekvelden, Begijnenbossen, Lindenlaan, Dennenlaan, Hoogvelden en Jeroen Boschlaan. Ook de kerk van Reet wordt met sfeerverlichting in de kijker gezet.

Wandel je langs de wijk Predikherenvelden, breng dan zeker een bezoekje aan de Hortensialaan, het stukje Pierstraat aan de Sint-Janstraat en de Felix Timmermanslaan.

In het dorpscentrum van Rumst baden het oud gemeentehuis aan de Markt en het nabijgelegen oorlogsmonument in mooi gekleurd licht en hebben de buren van de Vissersstraat en Nijverheidsstraat alles uit de kast gehaald om hun huizen en tuinen mooi te versieren. Ook langs de Kerkhofstraat en Petrus Van Der Taelenstraat is het de moeite waard om een lichtjeswandeling te maken.

In Terhagen brengen de lichtjes in de Overwinningsstraat, K. Marxstraat en Waterkant je in de kerstsfeer. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan het Sociaal Huis dat tijdens deze donkere dagen mooi uitgelicht wordt.

Genieten maar!

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 94
e-mail