Le Petit Apiculteur

Imkerij Le Petit Apiculteur is de imkerij van Davy Petit uit Reet. Samen met zij n zoon Jeroen startte hij in 2018 met een paar bijenvolkjes, maar dit groeide al snel uit tot enkele tientallen volken waar ze jaarlijks heerlijke honing en andere bijenproducten van oogsten.

Samen met Kathleen en Bruno van Germaine & Hortense begonnen ze in 2022 met ‘Het Molenbeekveld’ aan de ’s Herenbaan, waar ze een braakliggend veld omtoverden tot een zelfpluktuin voor bloemen en imkerij waar biodiversiteit en gezelligheid bovenaan staan.

Als het om hun producten gaat, streeft Le Petit Apiculteur ernaar om mensen een puur en eerlijk product aan te bieden. Zo wordt de honing niet behandeld, waardoor het al zijn goede eigenschappen behoudt. Maar Le Petit Apiculteur gaat verder dan enkel honing oogsten: ze streven in hun teeltprogramma naar een bij die niet alleen veel honing haalt, maar ook  zachtaardig is en bovenal resistent is tegen bepaalde ziektes en parasieten. Dit zorgde al voor samenwerkingen met onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland, zelfs tot in de V.S. en maakt hen veel gevraagde sprekers voor lezingen in binnen en buitenland.

Aan passie alvast geen gebrek bij Le Petit Apiculteur! Het vader-zoon duo blijft dag in dag uit streven naar een authentiek, (h)eerlijk product en kijkt vol goede moed naar de toekomst waar de bijtjes in goede gezondheid kunnen blijven genieten van alle nectar en stuifmeel die onze gemeente te bieden heeft!

Contact

Verkoop via streekmarkten of op afspraak

Davy en Jeroen

Honing

Naar top