Met ons Goe Grief-label promoten we de korte keten: plaatselijk geteelde of geproduceerde producten zetten we maar al te graag in de kijker. Zowel producenten als handelaars kunnen zich aansluiten bij het label. Door het label zijn de producten meteen herkenbaar bij handelaars, op marktjes en op evenementen. Dit keer bezoeken we L'dolce.
Wie af en toe aan de Blauwe Fietsbrug in Rumst komt, heeft haar wellicht al zien staan, of heeft er zelfs al van kunnen proeven: de overheerlijke ‘gelato’ van L’dolce. Laura Toma uit Rumst startte in de lente van 2024 met het verkopen van haar Italiaans geïnspireerde, ambachtelijk ijs.
Meten, wegen en veel testen
Voor Laura zijn kwaliteit en innovatie heel belangrijk. Alleen de beste ingrediënten en toestellen worden gebruikt om het ijs smaak te geven en af te werken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld enkel pistachenoten uit de vulkanische omgeving van Sicilië omdat die heel puur zijn en een unieke smaak hebben. Naast de klassiekers in het aanbod, experimenteert Laura voortdurend met nieuwe smaken en combinaties tot ze de perfecte gelato heeft gevonden. Dat is een proces van miniscuul afwegen, proeven, bijsturen en weer testen. Vooraleer jij je bolletje ijs kan proeven, gaat er dus heel wat werk aan vooraf. Heb je de ananassorbet met basilicum of het roomijs met tiramisu-smaak al geprobeerd?
Geluksmomentjes op een hoorntje
Het grootste compliment dat je Laura kan geven? Dat is proeven van een nieuwe smaak en er terug om komen. Mensen zien genieten, met een gelukzalige glimlach op hun gezicht, daar doet ze het allemaal voor. In de zomermaanden staat het kraampje van L’dolce van maandag tot vrijdag tussen 13 en 17 uur in Rumst aan de Blauwe Fietsbrug om wandelaars en fietsers een heerlijke pauze te bezorgen.
Speciale gelegenheid gepland? Dan kan je ook ijstaarten verkrijgen, op bestelling.
Contact
L’dolce
Markt 36, 2840 Rumst
Volg L'dolce op Instagram
