Jeugdraad

Het lokaal bestuur en haar inwoners staan voor heel wat uitdagingen de komende 6 jaar. Het lokaal bestuur wil iedereen goed informeren en biedt haar inwoners de kans om mee te denken en te doen.

Via de adviesraden kan je meedenken. Kom kennis maken op de eerste vergadering of word lid.


De jeugdraad bestaat uit jongeren tot 35 jaar en afgevaardigden van jeugdverenigingen. Ze geeft advies aan het lokaal bestuur over alles wat de jeugd in Rumst aanbelangt. Zo geeft de jeugdraad zijn mening over o.a. het jeugdwerkbeleidsplan, het jaarplan, de aankoop van uitleenmateriaal, de aanleg van speeltuinen,… De jeugdraad wil overleg en onderlinge samenwerking tussen de jeugdverenigingen bevorderen. Daarnaast organiseert de jeugdraad ook activiteiten.

Wil je lid worden van de jeugdraad? Stel je dan voor 15 mei 2019 kandidaat.

Samenstelling van de jeugdraad:
  • De adviesraad staat open voor alle inwoners jonger dan 35 jaar of een afgevaardigde van elke private en publieke organisatie, vereniging en instelling die een actieve werking rond het adviesraad-thema in de gemeente of een deel ervan, kan aantonen en van welke politieke, filosofische of godsdienstige strekking ook.
  • Erkende Rumstse verenigingen hebben automatisch één afgevaardigde in één van de erkende adviesraden.
  • Voor de eerste vergadering dienen de kandidaturen voor 15 mei 2019 via de website of het onthaal in het gemeentehuis te worden overgemaakt. Daarna kan dit telkens via mail aan de secretaris van de adviesraad.

Wil je lid worden van de jeugdraad? Stel je dan voor 15 mei 2019 kandidaat.
De eerste algemene vergadering van de jeugdraad vindt plaats op maandag 27 mei om 19 uur.


Iedereen mee - erkenning jeugdraad - download besluit 

Openingsuren & contact

Tel. tel.
03 880 00 96
e-mail

Deel deze pagina