Jeugdraad

Iedereen mee

De jeugdraad is een gemeentelijke adviesraad voor jeugd. 

De jeugdraad bestaat uit jongeren tot 35 jaar en afgevaardigden van jeugdverenigingen. Ze geeft advies aan het lokaal bestuur over alles wat de jeugd in Rumst aanbelangt. Zo geeft de jeugdraad zijn mening over o.a. het jeugdwerkbeleidsplan, het jaarplan, de aankoop van uitleenmateriaal, de aanleg van speeltuinen,… De jeugdraad wil overleg en onderlinge samenwerking tussen de jeugdverenigingen bevorderen. Daarnaast organiseert de jeugdraad ook activiteiten.

Voor wie is het?

  • De adviesraad staat open voor alle inwoners jonger dan 35 jaar of een afgevaardigde van elke private en publieke organisatie, vereniging en instelling die een actieve werking rond het adviesraad-thema in de gemeente of een deel ervan, kan aantonen en van welke politieke, filosofische of godsdienstige strekking ook.
  • Erkende Rumstse verenigingen hebben automatisch één afgevaardigde in één van de erkende adviesraden.
  • Wil jij ook lid worden van de jeugdraad? Mail dan jouw contactgegevens en wat info over je interessevelden of specialiteiten naar vrije.tijd@rumst.be

Agenda en verslagen

De agenda en de verslagen (vanaf 2019) van de jeugdraad kan je raadplegen via de raadpleegomgeving. In de kalender moet je de gewenste datum van de jeugdraad selecteren.

Naar top