Je eerste werkdag

Je eerste werkdag is altijd spannend. We zorgen voor een warm onthaal op jouw eerste werkdag. Je leert je collega’s en je werkplek kennen. We geven je meer informatie over onze organisatie en onze werking. We zorgen ervoor dat je je thuis voelt. Je krijgt al het nodige materiaal om aan de slag te kunnen. Je wordt ook uitgenodigd voor onze onthaaldag. Op deze dag maken we tijd voor alle nieuwe collega’s die gestart zijn om hen warm welkom te heten. 

Om je echt goed te ondersteunen krijg je ook een meter of peter. Gespreid over een aantal maanden begeleidt de peter of meter de nieuwe medewerkers bij het kennismaken met collega’s, de organisatie en alles wat bij het werk komt kijken. Op de onthaaldag leer je bovendien ook Rumst als gemeente kennen op een verrassende manier…

Kathleen Reyniers, recent gestart als deskundige mens & organisatie, geeft je graag haar ervaringen mee:

"Zowel de hele selectieprocedure als het onthaal op mijn eerste werkdag is zeer vlot verlopen. Ik kreeg direct een warm gevoel en voelde me heel welkom (nog altijd trouwens). Ik was goed voorbereid op wat komen zou. Ik werd namelijk op voorhand duidelijk geïnformeerd over de functieomschrijving, loonvoorwaarden, voordelen (en eventuele uitdagingen 😊) van de job. En de realiteit stemt wel degelijk overeen met wat er in de functieomschrijving staat.  Voor nieuwe kandidaten kan ik alvast volgende tips meegeven: Laat je de eerste weken niet ontmoedigen door de hoeveelheid informatie die op je afkomt, de vele mensen die je leert kennen en de complexiteit van een lokaal bestuur. Het komt allemaal goed!"

Naar top