Hoplr

Naar Hoplr

Hoplr is een digitaal netwerk dat buurtbewoners dichter bij elkaar wil brengen. Er zijn verschillende buurten binnen de gemeente in hoplr gedefinieerd. Afhankelijk van waar je woont, behoor je bij een buurt. De website is gratis en reclamevrij, en zal dat ook blijven. Het lokaal bestuur van Rumst draagt de kosten zodat de deelnemende inwoners niets hoeven te betalen om hieraan deel te nemen.

Wat zijn de voordelen?

Via dit digitale netwerk kan je spullen of diensten uitwisselen, initiatieven lanceren, evenementen aankondigen, meldingen doen of elkaar beter leren kennen via een chatfunctie. Je vindt er ook een lijst van geregistreerde buren. Een handig kenmerk is de kalender: die geeft overzichtelijk en vrij compleet beeld van wat er allemaal te doen is in je buurt.

Daarnaast ontvang je berichten van de gemeente en blijf je op de hoogte van wat er gebeurt in je buurt: werkzaamheden, infovergaderingen… Het lokaal bestuur kan berichten plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurten. De gemeente Rumst neemt dus wel dit initiatief, maar het platform is echt van de buurt zelf.

Waar vind je Hoplr?

Inloggen kan op de gratis website www.hoplr.com of via de app hoplr. Naast de berichtjes kan je zien welke buren al zijn geregistreerd.

Je kan ook anderen uitnodigen om lid te worden. Je kan zowel openbare berichten posten als privéberichten naar een van je buren sturen. Hoplr verschilt van Facebook, omdat je berichten enkel worden gezien door de leden van het buurtnetwerk. Je berichten zijn dus niet openbaar.

Hoe ga je van start?

Ga naar www.hoplr.com of download de app, en registreer je op www.hoplr.com onder je naam en met je adres. Of log in via je Facebookaccount.

Downloads

Naar top