Hoe ziet een selectieprocedure eruit?

De selectieprocedure wordt begeleid door een jury van een drietal personen en iemand van de personeelsdienst. We maken een onderscheid tussen vacatures voor tijdelijke en vaste functies. 

Vaste functie

Volgende stappen kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

  • We houden een preselectie indien er meer dan 25 kandidaten zijn. 
  • Afhankelijk van het soort functie is er nadien een schriftelijke proef of praktisch gedeelte. Een schriftelijke proef kan zowel plaatsvinden in Rumst als thuis. Inhoudelijk kan dit bijvoorbeeld het uitwerken van een project zijn. Bij een praktische proef gaat de jury na of je over bepaalde vaardigheden of competenties beschikt voor de uitoefening van de functie (bv. voor een vacature als chauffeur kan gevraagd worden een laad- en los proef te doen). De jury legt de inhoud van de proeven vast.  
  • Mondelinge proef: De jury interviewt elke kandidaat. Hierin worden je motivatie, CV of bepaalde competenties gepeild.
  • Indien het gaat om een leidinggevende functie vindt er ook nog een assessment door een extern bureau plaats.

De gebruikte selectieproeven zijn evidence-based, maar we focussen ook op potentieel en leervermogen dat aanwezig is bij kandidaten en niet alleen op ervaring en kennis.

Tijdelijke functie

In het geval van een tijdelijke functie is de procedure vaak heel wat korter en bestaat deze meestal enkel uit een interview, al dan niet voorafgegaan door een korte schriftelijke of praktische proef.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Personeel

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 40
Fax fax
03 844 32 32
e-mail