naar top

Herstellingswerken Tuinwijk, Kerkstraat en Tiburstraat

Algemene info

Om trillings- en geluidshinder tegen te gaan investeert het gemeentebestuur in nieuwe asfaltering. De voorbije 3 jaar werden reeds structurele onderhoudswerken uitgevoerd aan het wegdek van de Tuinwijk, Kerkstraat en Tiburstraat. De trillings- en geluidshinder wordt namelijk veroorzaakt door spoorvorming in het asfalt.

Op het einde van de maand augustus zullen de resterende delen van vermelde straten een nieuw wegdek krijgen.  Voorafgaand verwijdert de aannemer de bovenste laag asfalt. Bij de werken zal bijzondere aandacht gaan naar de rioolputten in het wegdek. Verzonken riooldeksels geven trillings- en geluidshinder. Deze deksels worden steviger gefundeerd en worden op gelijke hoogte gebracht met de nieuwe asfaltlaag.

Op 28, 29 en 30 augustus vinden deze werkzaamheden in de Tiburstraat, de Kerkstraat en de Tuinwijk plaats:

  • Tuinwijk: tussen de Antoine De Winterstraat en de Molenbergstraat
  • Tiburstraat: tussen de Tiburloop en de Kruislei
  • Kerkstraat: tussen de Kruislei en de Kerkstraat nr. 128

Timing:

De werken vinden plaats in de week van 27 augustus 2018. De geplande dagen zijn 28, 29 en 30 augustus. Deze timing is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hinder:

Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk. De dag van de asfaltering is het niet mogelijk om met je wagen tot vlakbij de woning te rijden. De aannemer verwittigt de bewoners hiervan met een kort briefje. Verplaats tijdig je wagen.

Omleiding:

De omleiding loopt via de N1 – Slijkenhoefstraat – Keelhoevestraat – Hollebeekstraat - Catenbergstraat. In de andere richting is dit via de Catenbergstraat – Hollebeekstraat – Hoge Meentochtstraat – Petrus Van der Taelenstraat – Slijkenhoefstraat – N1.

De Lijn:

De Lijn volgt een omleiding via de N1 – Slijkenhoefstraat – Petrus Van der Taelenstraat – Kerkhofstraat – Doelhaagstraat – Haardorst – Statiestraat – Molenbergstraat.

Voor lijnnummers 500, 508 en 555 worden 2 haltes niet bediend, namelijk Hof Ten Eiken en Ekkergatstraat.

Afvalophaling:

Op de 2 uiteinden van de werken zullen afvalinzamelpunten staan. Daar kan je je afval voor de ophaling van 30 augustus deponeren op de gebruikelijke tijdstippen. De gemeentelijke diensten zullen dit komen ophalen.

Voor de afvalophaling van 28 augustus kan je je afval zoals gebruikelijk aan je woning plaatsen. Als het door omstandigheden niet kan opgehaald worden door de afvalophaler, komen de gemeentelijke diensten het alsnog ophalen.

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Aannemer: Besix infra
  • Startdatum: dinsdag 28 augustus 2018
  • Einddatum: donderdag 30 augustus 2018

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Afgeronde projecten

Deel deze pagina