Sportverzekering voor verenigingen

Wist je dat socio-culturele verenigingen en jeugdverenigingen die een sportevenement organiseren, bij Sport.vlaanderen een gratis sportverzekering kunnen aanvragen.

Of dat nieuwe sportclubs tijdens de opstartfase (eerste drie maanden) voor die gratis verzekering in aanmerking komen? Sportclubs die al langer bestaan, komen niet in aanmerking voor de gratis sportverzekering. 

Initiatieven die van deze gratis sportverzekering gebruik willen maken, moeten toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen en er mag geen aparte bijdrage gevraagd worden voor de verzekering. Op de website sport.vlaanderen/verenigingen/ondersteuning/sportverzekering vind je alle info.

De aanvraag van deze sportverzekering moet ten minste 3 weken voor de start van de activiteit gebeuren via de gemeentelijke sportdienst. Je kan bij de sportdienst je aanvraagformulier opvragen en dat later ingevuld aan hen terugbezorgen. Wij bezorgen de aanvraag aan de provinciale promotiedienst van Sport Vlaanderen, die beslist of de aanvraag wordt goedgekeurd.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 94
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen