Germaine & Hortense

Kathleen Verrijken en Bruno Verschooren zijn vorig najaar gestart met de ontwikkeling van een bloemenplukweide gelegen naast de Molenbeekse Plassen.

De Tuin van Hortense in Wilrijk was de bakermat van G&H en hun speeltuin om een ecologisch bloemenexpertiment op kleine schaal te starten in 2021. Na een geslaagd bloemenseizoen kregen ze de kans om dichter bij huis een stap verder te gaan. Ze startten in 2022 met het telen van een divers aanbod aan snijbloemen op het Molenbeekveld te Reet.

Ze doen dit met volle overtuiging op ecologische wijze met zorg voor lokale fauna, flora, water en bodem. Zo wordt er enkel in openlucht of koude tunnels geteeld en gebruiken ze geen pesticiden maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Germaine & Hortense zijn de grootmoeders (van respectievelijk Bruno en Kathleen) zaliger. Voor allebei waren bloemen voeding voor de ziel. Voor Bruno en Kathleen staat G&H symbool voor warmte, liefde en schoonheid in onze onderneming met uiteraard een vleugje nostalgie.

Met G&H richten ze zich voornamelijk op de lokale markt en korte keten verkoop. Je kan boeketten bestellen, zelf komen plukken of een workshop volgen. Met een vereniging kan je een bezoekje plannen en plukken. Als eco-florist kan je ook losse stelen bestellen.

Meer info vind je op www.germaine-hortense.be.

Naar top