Fotoboek ‘vroeger en nu’

Fotoboek Rumesta plaatst verleden naast heden

De geschiedkundige kring Rumesta bracht begin oktober 2021 een nieuw werk uit. Het werd een fotoboek getiteld ‘Vroeger en Nu’.

In dit nieuwe werk maakt de lezer als het ware een ‘dubbele wandeling’ door deelgemeenten Rumst en Terhagen. De eerste wandeling situeert zich in de periode tussen 50 en 100 jaar geleden (ca. 1920-1970), de tweede speelt zich af in de hedendaagse tijd.

Het uitzicht is over die periode op sommige plekken zo ingrijpend gewijzigd dat het voor de samenstellers vaak moeilijk was om de oude beelden exact te koppelen aan nieuwe. Desondanks is het gelukt om een groot aantal oude foto’s van plaatsen, gebouwen en landschappen te verbinden met nieuwe.

Het fotoboek werpt een heel nieuwe blik op onze gemeente. We kunnen door de Rumstse straten wandelen alsof we er zelf bij waren zoveel jaren geleden. En voor de inwoners die hier toen ook al woonden, is het een leuke terugblik op hun gekende dorp.

Dit boek met harde kaft telt 92 bladzijden en is verkrijgbaar bij Rumesta (www.rumesta.be) en bij de plaatselijke dagbladhandelaars. De prijs bedraagt € 18 (exclusief eventuele verzendingskosten, leveringen in Rumst zijn gratis).

Nog vragen?

Met vragen en voor meer info kan je terecht bij Jan Goossens (jan.snessoog@telenet.be of 0475 36 00 77).

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Cultuur

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 58
e-mail