Fietsroutes

De gemeente Rumst is gelegen aan het drierivierenpunt waar Nete en Dijle samen de Rupel vormen. Je kan er uren ontspannen rondfietsen langs adembenemende landschappen. De fietsroutes leiden je door de prachtige natuur vol charmante plekjes. De jarenlange kleiontginning zorgde voor een uniek landschap en panoramische vergezichten.

Onderweg maak je kennis met het steenbakkerijverleden van de streek en passeer je kleigroeven of resten van verlaten baksteenbedrijven. Bovenop de watertoren in Reet heb je een prachtig zicht op het landschap. In deelgemeente Reet en de wijk Vosberg-Lazernij in Rumst was vooral land- en tuinbouw te vinden, met een aantal prachtige oude hoeven als getuigen.

Verschillende bewegwijzerde thematische fietsroutes gidsen je langs mooie en interessante plekken in Rumst en de Rupelstreek. Bij de dienst Vrije tijd op het gemeentehuis en in het infokantoor van Toerisme Rupelstreek in De Schorre zijn de verschillende kaarten en wandel- en fietsbrochures verkrijgbaar. Een aantal tochten kan je ook online raadplegen, zodat je meteen op pad kan.

Tip!
Voor het huren van fietsen kan je terecht in Provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Meer info op www.deschorre.be. Een fietstocht onder leiding van een gids boek je via het infokantoor van Toerisme Rupelstreek.

Naar top