naar top

Rumst Centrum

 • Als het terras van bepaalde cafés meer naar de straat toe getrokken wordt, is het risico dan niet groter op nachtlawaai?

  We hebben al goede afspraken gemaakt met de horeca-uitbaters. We hebben echter niet de indruk dat nachtlawaai nog een probleem vormt en we willen dit zeker ook graag zo behouden. Een rustig terrasje doen mag zeker mogelijk blijven, zonder dat dit gepaard gaat met nachtlawaai.

  top
 • Het stuk van de Veerstraat tussen de Markt en het begin van het woonerf aan De Linde is niet besproken, wordt hier de bovenbouw enkel aangepast aan de nieuwe materialen? Of gaat er hier effectief ook nog iets veranderen?

  Het ontwerp van de straat leunt aan bij dat van de Antoine De Winterstraat, met dubbelklinkers en voetpad.

  top
 • Kan er met bewonerskaarten gewerkt worden?

  We willen de gelijkheid in het parkeerbeleid in de gemeente blijven bewaren. Als we dit hier zouden toepassen, dienen we dit te onderzoeken voor de ganse gemeente. Daarnaast is het zo dat er in het centrum heel wat parkeerplaatsen bij komen, bv. vlakbij de Molenbergstraat en de Markt, en bewonerskaarten wellicht niet nodig zullen zijn.

  top
 • Prachtige concepten met al dat groen maar wat met het bladafval?

  Het is inderdaad zo dat groen ook gepaard gaat met bladverlies in de herfst. Er wordt echter niet gekozen voor grootbladige boomsoorten, dat heeft ook invloed op de mogelijke hinder. Daarnaast zorgt het lokaal bestuur ook voor bladruiming en/of bladermanden in de herfst.

  top
 • Wanneer gaan inwoners op de hoogte gebracht worden dat ze aan gescheiden waterafvoer moeten voldoen?

  Men wordt hier zeker nog in de loop van het project van op de hoogte gebracht. Momenteel situeren we ons nog in de planfase.

  top
 • Wordt de Kazernestraat mee heraangelegd?

  Ja, dat klopt

  top
 • Wordt dit niet moeilijk bij verbouwingswerken als er een groot aantal bestelwagens aanwezig zullen zijn?

  Net als dit op andere locaties ook het geval is bij een inname openbaar domein, gaat dit inderdaad altijd wel gepaard met enige hinder. Normaal gezien dient bij een langdurige inname van het openbaar domein een aanvraag ingediend te worden, zodat de nodige maatregelen kunnen getroffen worden. Daarnaast is er ook wel aandacht naar dit onderwerp gegaan bij de breedte van de straat.

  top
 • Zijn er minder parkeerplaatsen?

  In de directe omgeving worden er aanzienlijk meer parkeerplaatsen in het centrum gecreëerd.

  top