Erfgoedverenigingen

Rumesta

Rumesta vzw is een geschiedkundige en genealogische vereniging uit Rumst. 

Misschien heb je al opzoekingen gedaan voor een stamboom op internet of in het Rijksarchief. Rumesta kan je een stap verder op weg helpen. Ze hebben heel wat bewerkingen gepubliceerd van de parochieregisters en van de burgerlijke stand uit de Rupelgemeenten. Bovendien bezitten ze een ruim genealogisch archief en een uitgebreide collectie doodsbrieven en rouwprentjes. Rumesta kan ook advies geven bij uw onderzoek.

En Rumesta schrijft geschiedenis ... Rumesta heeft een uitgebreide en gespecialiseerde geschiedkundige bibliotheek. En ze geven werken uit over de plaatselijke geschiedenis, zoals een boek over de Eerste Wereldoorlog, een historische
wandelbrochure, een boekje over de tram en een boek over de geschiedenis van Reet-centrum. 

Contact: rumesta@telenet.be
Meer info: www.rumesta.be
Locatie: Gemeentelijk technisch centrum (Korte Veerstraat 41, Rumst)

Heemkring De Root

De Root houdt zich bezig met het bestuderen van de geschiedenis en folklore van Reet, het bewaren en in bewaring nemen van voorwerpen die bijdragen tot de kennis ervan. De heemkring verzamelt boeken, prenten, foto's, kaarten ... in verband met Reet en houdt zich bezig met de genealogie door het raadplegen van genealogische werken, doodsbrieven en -prentjes.

Er worden open lokaaldagen ingericht en het documentatiecentrum kan bezocht worden.

Contact: nagels.jan@telenet.be
Locatie: Oud Klooster Reet (Molenstraat 4, Rumst)

Naar top