Naar school in Rumst

Zo was het

Tot 2019 was lang wachten of kamperen aan de schoolpoort soms nodig om je kinderen in een Rumstse basisschool in te schrijven. Kinderen uit de buurt van de school hadden geen voorrang op kinderen die veraf van de school wonen. Elk van de basisscholen verspreidde de informatie over de inschrijvingen en opendeurdagen apart. 

Hier willen we naartoe

Het lokaal bestuur wil ervoor zorgen dat alle kinderen gegarandeerd een plaats krijgen in een school dicht bij huis. Het aanmeldingssysteem zorgt zo ook voor een realistische afspiegeling van de buurt. Er wordt op die manier een goede sociale mix in de basisscholen bereikt. Het is ook zo dat ouders met dit systeem meer kans hebben op een plaats in de school van hun voorkeur. Tot slot kunnen met dit systeem dubbele inschrijvingen vermeden worden. 

Broers, zussen, kinderen die op hetzelfde domicilieadres wonen en/of minstens 1 ouder gemeenschappelijk hebben, hebben voorrang bij de inschrijving. Ook kinderen van personeel van de school krijgen voorrang.

Het tijdstip van aanmelden heeft geen belang op het toekennen van een plaats in een school. Je hoeft dus niet post te vatten voor je computer om de eerste te zijn die een aanmelding doet. Het is in orde als je dit in de loop van de inschrijvingsperiode doet. De aanmelding is pas afgerond na ontvangst van een bevestigingsmail.

Het lokaal bestuur zet sterk in op communicatie zodat alle betrokkenen tijdig op de hoogte worden gebracht. Alle ouders van kinderen die dat schooljaar hun schoolloopbaan beginnen, krijgen een brief met de brochure thuis. Op de opendeurdagen van de scholen zullen ook brochures over dit systeem beschikbaar zijn. Meer informatie kan je vinden op de website www.naarschoolinrumst.be. Op deze website kunnen ouders alle informatie vinden die ze nodig hebben om hun kind aan te melden.

Als je hierbij hulp nodig hebt, kan je een afspraak maken via het Sociaal Huis of één van de scholen. Heb je enkel een computer en een internetverbinding nodig, dan kan je terecht in één van de bibliotheken.

Tijdlijn

Sinds 2019 worden alle leerlingen bij de Rumstse basisscholen via het aanmeldsysteem aangemeld.

Meer informatie

Meer informatie kan je vinden op de website www.naarschoolinrumst.be.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Sociaal Huis

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen