Rumst een duurzame gemeente

Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties, een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Van 18 tot 25 september 2021 organiseert de VVSG de vierde editie van de ‘Week  van de Duurzame Gemeente’. Ook Rumst hangt de SDG-vlag uit en we zetten een week lang onze lokale duurzame helden in de kijker: burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die in hun dagelijkse bezigheden bijdragen aan één of meerdere SDG(‘s). Deze helden geven de 17 globale doelstellingen een lokaal gezicht. Hun inspirerende bezigheden worden in de schijnwerpers gezet op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Op het tweede Duurzaamheidscafé kan je onze eigen ‘Duurzaamheidshelden’ ontmoeten.
Rumstse burgers, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.
Het Duurzaamheidscafé vindt plaats op 24 september 2021 bij zorgboerderij Dores vzw.


Dit zijn onze lokale Duurzaamheidshelden van 2021!