Duurzaamheidscafé

Zo is het nu

Op 25 september 2023 viert de hele wereld de achtste verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties, een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Ieder jaar organiseert de VVSG de ‘Week  van de Duurzame Gemeente’. Ook Rumst hangt de SDG-vlag uit en we zetten een week lang onze lokale duurzame helden in de kijker: burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die in hun dagelijkse bezigheden bijdragen aan één of meerdere SDG(‘s). Deze helden geven de 17 globale doelstellingen een lokaal gezicht. Hun inspirerende bezigheden worden in de schijnwerpers gezet op de campagnewebsite duurzamegemeente.be.

Regelmatig kan je in een duurzaamheidscafé je eigen ‘Duurzaamheidshelden’ ontmoeten en met elkaar ideeën uitwisselen om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Hier willen we naar toe

We blijven inzetten op het uitwisselen van ideeën en het sensibiliseren van eenieder om aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen 2030 verder te werken. Via het bewonerspanel wordt in 2022 een representatieve steekproef van Rumstenaren op hun persoonlijk engagement bevraagd. Samen met de doelstellingen uit het provinciale begeleidingstraject kunnen op basis hiervan concrete acties voor de toekomst uitgewerkt worden.

 

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen