Duurzaamheidscafé

Zo is het nu

Op 25 september 2023 viert de hele wereld de achtste verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties, een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Ieder jaar organiseert de VVSG de ‘Week  van de Duurzame Gemeente’. Ook Rumst hangt de SDG-vlag uit en we zetten een week lang onze lokale duurzame helden in de kijker: burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die in hun dagelijkse bezigheden bijdragen aan één of meerdere SDG(‘s). Deze helden geven de 17 globale doelstellingen een lokaal gezicht. Hun inspirerende bezigheden worden in de schijnwerpers gezet op de campagnewebsite duurzamegemeente.be.

Regelmatig kan je in een duurzaamheidscafé je eigen ‘Duurzaamheidshelden’ ontmoeten en met elkaar ideeën uitwisselen om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Hier willen we naar toe

We blijven inzetten op het uitwisselen van ideeën en het sensibiliseren van eenieder om aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen 2030 verder te werken. Via het bewonerspanel wordt in 2022 een representatieve steekproef van Rumstenaren op hun persoonlijk engagement bevraagd. Samen met de doelstellingen uit het provinciale begeleidingstraject kunnen op basis hiervan concrete acties voor de toekomst uitgewerkt worden.

Tijdslijn

Kom je ook naar het Duurzaamheidscafé met alle info over elektrische deelwagens in Rumst?
We nodigen je uit voor de volgende editie van het Duurzaamheidscafé, waar we je graag willen laten kennismaken met Elektrische Deelwagens in Rumst!

Duurzaamheidscafé: Elektrische Deelwagens in Rumst
Mobiliteit vormt één van de grootste uitdagingen op het gebied van klimaatverandering. Ongeveer 50% van de totale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door transport. We begrijpen dat de (privé)-auto een symbool is van vrijheid, maar we moeten manieren vinden om duurzamere keuzes te maken. Als gemeente nemen we onze verantwoordelijkheid en willen we alternatieven bieden die onze inwoners helpen om bewuste mobiliteitskeuzes te maken.

Deelwagens in Rumst
In 2022 hebben we als gemeente besloten om actie te ondernemen en vier elektrische deelwagens te introduceren in Rumst. Deze deelwagens zullen beschikbaar zijn op strategische locaties in de gemeente, waardoor zowel inwoners als gemeentelijk personeel de mogelijkheid hebben om deze duurzame vervoersoptie te gebruiken. Door gebruik te maken van de deelwagens dragen we niet alleen bij aan autodelen, maar verplaatsen we ons ook op een CO2-neutrale manier.

Hoe werkt het?
We hebben gekozen voor Autopartners Share als onze autodeel-aanbieder. Met slechts een eenvoudige gratis registratie krijg je toegang tot meer dan honderd deelwagens (autopartnersshare.be/#locaties) verspreid over België. De app geeft je realtime informatie over de beschikbaarheid van de voertuigen. Het beste van alles is dat je geen abonnements- of instapkosten hebt, alleen betalen voor je werkelijke gebruik. Bezoek de website van Autopartners Share (autopartnersshare.be) voor instructiefilmpjes, registratie-informatie en handige tips over elektrisch rijden.

Duurzaamheidscafé

Wil je meer te weten komen? Kom dan naar ons Duurzaamheidscafé, waar we je een uitgebreide toelichting zullen geven over de nieuwe deelwagens en zelfs een demo van het gebruik zullen verzorgen. 

Praktisch:

  • Wanneer: vrijdag 22 september 2023 om 19 uur
  • Waar: Cinema Roxy, Statiestraat 5, Rumst
  • Deelname is gratis, inschrijven doe je hier

P.S. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met vrienden, familie en collega's die mogelijk geïnteresseerd zijn in duurzame mobiliteitsopties!

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen