Droogloods aan drierivierenpunt

Een ‘leuzze’ bij drierivierenpunt Nete-Dijle-Rupel

Het drierivierenpunt, waar Dijle en Nete samenkomen tot de Rupel, is al jaren één van de drukste wandel- en fietsknooppunten van de provincie Antwerpen. De provincie Antwerpen en de gemeente Rumst bouwden er een bijzondere pauzeplek. De overdekte leuzze - dialect voor de typische, oude droogloodsen in de streek -  is geïnspireerd op het steekbakkersverleden van de streek.

Ooit vond je in de Rupelstreek honderden kilometers van dit type loodsen. Steenbakkers vormden uit klei geblokte ‘stenen’ en legden deze in de halfopen droogloodsen te drogen, voor ze de oven ingingen.

Vandaag kun je in de leuzze zelf lekker even uitwaaien, met een prachtig zicht op het omringende rivierenlandschap en de populaire blauwe bruggen over de Nete en Dijle. Daarnaast is het ook een echte blikvanger in het landschap, die je verwelkomt in de Rupelstreek. Tegen de achterwand van de loods vind je panelen met historische informatie en kaarten met wandel- en fietsroutes in de omgeving. Een nieuwe picknickbank in de leuzze maakt de locatie helemaal geschikt voor een gezellige pauze onderweg. 

Locatie
Op de dijk, dichtbij de blauwe brug over de Nete.

Naar top