Doelhaagstraat: aanleg opstelstrook

Omschrijving

In de Doelhaagstraat vinden binnenkort werken plaats ter hoogte van de school Ter Doelhagen. Welke gevolgen hebben deze werken voor jou? Dat lees je hier.

Welke werken vinden plaats?

Het lokaal bestuur van Rumst wil de veiligheid van de oversteekplaats in de Doelhaagstraat verhogen. Om dit te bereiken realiseren de gemeentelijke diensten een opstelstrook. Hierdoor wordt het zebrapad ingekort door het voetpad langs beide zijden uit te breiden. Wachtende personen die er willen oversteken, zullen zo beter zichtbaar zijn. Bovendien kunnen auto’s niet meer tot vlak tegen het zebrapad parkeren en zo de zichtbaarheid belemmeren. Deze werken kaderen in een verkeersveiligere schoolomgeving.

Wanneer starten de werken?

De werken vinden plaats tijdens de paasvakantie zodat de verkeershinder geminimaliseerd wordt. De werken kunnen later starten of langer duren door bijvoorbeeld het slechte weer.

Welke gevolgen zijn er?

Tijdens de werken is er hinder ter hoogte van de oversteekplaats aan de school. Er zal tijdens de werken voor de bewoners dubbelrichtingsverkeer gelden in het deel Doelhaagstraat tussen de werken en de Tuinwijk. Het overig verkeer volgt een omleiding langs de Antoine De Winterstraat.

Heb je vragen?

Dan kan je terecht bij de afdeling openbaar domein via het nummer 03 443 94 70 of via het mailadres openbaardomein@rumst.be.

Aangepast op: donderdag 4 apr 2024 om 11:23 uur
Naar top