Derde coronaprik

De taskforce vaccinatie heeft stilaan een plan klaar om de brede Belgische bevolking een derde coronaprik te kunnen geven. Dat zou moeten gebeuren tegen april 2022. Hoe zal die nieuwe vaccinatieronde georganiseerd worden? Welke bevolkingsgroep krijgt wanneer een prik? Een overzicht:

Extra dosis covid-19 vaccins voor bewoners van woonzorgcentra en 85-plussers

Eind september 2021 werd beslist om de bewoners van de woonzorgcentra en de 85-plussers een extra COVID-19-vaccinatie te geven

  • Bewoners in de woonzorgcentra krijgen hun extra prik in het woonzorgcentrum.
  • Personen die in een GAW wonen krijgen hun vaccinatie in het vaccinatiecentrum of via de mobiele teams (zoals ook in de eerste fase het geval was).
  • De 85-plussers die thuis wonen zullen in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden.
  • Voor wie niet mobiel is en daardoor niet in een vaccinatiecentrum geraakt, is thuisvaccinatie opnieuw mogelijk.

Extra COVID-19-vaccinatie voor personen met het Downsyndroom

Eind september 2021 werd beslist om personen met het syndroom van Down toe te voegen aan de lijst van immuungecompromitteerde personen.

Boosterdosis COVID-19 voor 65-plussers en zorgverleners

Eind september 2021 werd beslist om alle 65- tot 84 -jarigen een boostervaccin te geven. Vanaf november komen ook zorgverleners in aanmerking voor een boostervaccin. De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1prik) is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden.

Met zo'n herhalingvaccinatie willen we de bescherming tegen COVID-19 versterken en verlengen.

Nieuwe vaccinatieschema’s

Naast de extra prikken zullen ook nieuwe vaccinatieschema’s opgestart worden.

  • Kinderen die 12 jaar worden, nieuwe burgers en tweede kansers zullen actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum.
  • Personen die hun eerste en/of tweede dosis gemist hebben, kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak.

BRON: www.laatjevaccineren.be 

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Onthaal

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail