Deelfietsen

Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische fiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Ook in Rumst kan je één van hun kenmerkende oranje elektrische fietsen huren. Voor een paar euro’s geniet jij meteen van de vele voordelen die elektrisch fietsen biedt!

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst sinds augustus in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic in de regio Antwerpen en in het Waasland. Op die manier wil de beheersmaatschappij zoveel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken.

Slim onderweg

Elektrisch fietsen is een slimme zet. Het gaat vlot vooruit, parkeren is geen probleem en je geniet van extra beweging. De komst van het elektrisch deelfietsnetwerk van Donkey Republic is dus goed nieuws voor wie vaker de fiets wil nemen. Tussen Beveren en Wuustwezel plaatst Lantis 1.650 fietsen in de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar verbinden. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio. in Rumst verschijnen er op 5 locaties e-bikes.

Locaties

De deelfietsen van Donkey Republic staan aan onze regionale en lokale hoppinpunten.

  • Reet Kerk (Gemeentehuis: Koningin Astridplein 12)
  • Terhagen Kerk (Kardinaal Cardijnstraat aan de GAM)
  • Rumst Bushalte De Lijn (Molenbergstraat)
  • Carpool parking E19
  • AZ Rivierenland

De exacte locaties kan je nog eens terugvinden op de kaart.

Hoe werkt een deelfietssysteem?

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig.
Je gaat naar een van de drop-off-locaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-off-locaties.

Kostprijs

  • Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro.
  • Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit).
  • Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit).
Naar top